Pokémon Go viert release Detective Pikachu met tijdelijke events

Deze week draait Detective Pikachu in de bioscoop. Bij ons is de film vanaf vandaag te zien, maar in de Verenigde Staten verschijnt de film op 10 mei. De film wordt redelijk goed ontvangen, wat al een klein wonder is voor een film die oorspronkelijk is gebaseerd op een game. Natuurlijk, de anime is ook erg bekend, maar de basis is de game. Mocht je nog altijd Pokémon Go spelen, dan hebben we goed nieuws. De film is namelijk de reden dat er nu een paar speciale evenementen plaatsvinden om de release van de film te vieren.

Pokémon Go X Detective Pikachu

Het evenement moet vandaag beginnen en loopt tot en met 17 mei. Dus iets meer dan een week. Tijdens deze periode kun je Pokémon die in de film schitteren vaker tegenkomen. Denk daarbij aan Pokémon als Bulbasaur, Jigglypuff, Psyduck, Aipom en Snubbull. Dus mocht je daar een paar extra candy van willen scoren, dan is dit je kans. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een Pikachu te vangen die een detective hat op zijn kop heeft, net als in de film. Daarvoor moet je een foto maken in de game en hopen dat hij dan de foto photobombed. Vervolgens kun je hem proberen te vangen.

De maker zegt verder dat er tijdelijk speciale Raid Battles en Field Researches komen gebaseerd op de film. Bij de Raids denken we dan dat je aan de slag kunt gaan met Charizard, Snorlax en Machamp. Wat we van de Field Researches moeten verwachten, dat weten we niet. Tot slot kun je ook nog een paar in-game items kopen gebaseerd op de film. Zo kun je jouw personage uitrusten met een speciaal shirt of een detective hat. Alsof dat nog niet genoeg is, krijg je ook nog Double XP voor elke Pokémon die je vangt.

Wil je meer lezen over Pokémon Go? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Meer WANT?

Bij WANT schrijven we over heel veel meer onderwerpen dan toffe deals en elektrische fietsen. Zou houden we dagelijks het laatste nieuws bij omtrent smartphones, gadgets, films, series, Netflix en nog heel veel meer!

Benieuwd naar het grootste nieuws van de afgelopen week? Check dan zeker even onze eigen podcast WantKast! De meest recente aflevering vind je hieronder!

Reageer op artikel:
Pokémon Go viert release Detective Pikachu met tijdelijke events
Sluiten