Jelle van Es
Jelle van Es Games 13 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Pokémon Home is nu beschikbaar voor Nintendo Switch en smartphones

Wanneer je een fanatieke Pokémon-verzamelaar bent in alle beschikbare games in de serie, dan is dit het moment om aan de slag te gaan met Pokémon Home. De service is nu namelijk gelanceerd en geeft je gelijk wat bonussen.

Wanneer je Pokémon Home op de Nintendo Switch binnenhaalt, dan krijg je gelijk een Pikachu in je verzamelbox. Download je de app op de iPhone of een Android-smartphone? Dan kun je kiezen uit Charmander, Squirtle en Bulbasaur als een bonus-Pokémon. Bovendien komen ze met een zogenaamde hidden ability.

Pokémon Home nu beschikbaar

Daarnaast maak je in Pokémon Home kennis met een nieuwe versie van de welbekende Professor Oak. Het gaat om de zogenaamde Grand Oak. Geen idee in hoeverre hij de vader is van Professor Oak, maar hij helpt je in elk geval op weg in het nieuwe systeem. En hij ziet er ook wel lekker hip uit voor zijn leeftijd. Hieronder zie je hoe de beste man er uit ziet.

Pokémon Home
Grand Oak Afbeelding: The Pokémon Company

Toch zul je de app voornamelijk gebruiken om Pokémon uit verschillende games op te slaan en te ruilen. Het is in eerste instantie mogelijk om diverse Pokémon uit Let’s Go, Pokémon Go en Pokémon Sword en Shield op te slaan in Pokémon Home. Ook kun je alle Pokémon die je in de Pokémon Bank hebt zitten overzetten. Mochten daar Pokémon in zitten die ook in Pokémon Sword en Shield zitten, dan kun je deze uit Pokémon Home halen en in je game zetten. Op die manier is het net wat makkelijker geworden om de Pokédex te vullen. In Sword en Shield kun je nu bijvoorbeeld de Starter-Pokémon van de eerste generatie in de vorm van Charmander, Squirtle en Bulbasaur in de game zetten.

De service is gratis en geeft je de mogelijkheid om dertig Pokémon in Pokémon Home op te slaan. Wil je er meer? Dan is het mogelijk om een abonnement te nemen. Dan kun je 6.000 Pokémon opslaan. Dat kost per maand dan 2,99 euro of 15,99 euro voor een jaarabonnement. Alle prijzen vind je hier. En als je Sword en Shield nog niet hebt, dan kun je hier onze review lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Pokémon Home is nu beschikbaar voor Nintendo Switch en smartphones
Sluiten