Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 10 januari 2020

Pokémon Home laat je al je Pokémon managen en komt volgende maand

Eind 2019 werd Pokémon Home aangekondigd door The Pokémon Company. Het is een cloud service app voor je smartphone die het mogelijk maakt om de Pokémon die je hebt te managen tussen de verschillende games. En volgende maand komt de service op de markt.

Het is kort door de bocht de evolutie van de reeds bestaande Pokémon Bank. Het maakt het uiteindelijk mogelijk om Pokémon uit games als Pokémon Go, Lets’ Go Pikachu en Eevee, Sword en Shield en de oudere games over te zetten alsmede te ruilen met trainers over de hele wereld.

Pokémon Home komt er aan

Tijdens de Nintendo Direct die gisteren werd gehouden werd duidelijk gemaakt dat Pokémon Hom in februari gelanceerd zou gaan worden. Eerst wisten we alleen dat de service begin 2020 zou komen. Wat dat betreft is dit dus iets concreter en hoeven we niet heel erg lang te wachten op de service. In Pokémon Home kun je Pokémon opslaan van de verschillende moderne games die op de Nintendo Switch zijn verschenen en Pokémon Go. Daarnaast is het mogelijk om de Pokémon die je al in de Pokémon Bank hebt staan kunt overzetten. Op die manier kun je dus een complete selectie maken. Dat is handig wanneer straks in Pokémon Sword en Shield de nieuwe uitbreiding uitkomt en je gelijk 200 bestaande Pokémon kunt overzetten.

Ruilen van Pokémon is straks makkelijker (Bron: Nintendo)

Het is alleen wel zo dat je vanuit Pokémon Home enkel games kunt overzetten naar Sword en Shield. Van de andere games kun je de Pokémon enkel importeren. Wel is het mogelijk om vanuit Home direct dus met trainers uit de rest van de wereld te ruilen. Op die manier is het compleet maken van een Pokédex dus net wat makkelijker en kun je dus een vriend of vriendin makkelijk voorzien van een Pokémon die hij of zij mist. Wil je meer lezen over Pokémon? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Pokémon Home laat je al je Pokémon managen en komt volgende maand
Sluiten