Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Culture 11 jul 2019

Pokémon-kaart ter waarde van $60.000 raakt zoek in de post

Op een platform als Twitter lees je regelmatig de horrorverhalen van PostNL, UPS en DHL en hoe zij omgaan met de pakketjes die verzonden en bezorgd worden. Maar meestal komt het wel aan. Er is in de Verenigde Staten nu een echt horrorverhaal met de post. Daar is namelijk een zeldzame Pokémon-kaart die op eBay voor 60.000 dollar is verkocht kwijt geraakt. Woops…

Peperdure Pokémon-kaart verdwijnt

Het gaat om één van de zeldzaamste Pokémon-kaarten die er in. Hij wordt ‘Trainer No 3’ genoemd en werd in 1999 in Japan gegeven aan de spelers die derde eindigden in de Secret Super Battle. Er zijn er dus maar een paar van gemaakt en eentje kwam in Amerikaanse handen terecht, die het geheel op eBay zette en verkocht aan iemand bij de Verenigde Staten voor 60.000 dollar.

Bij het verzenden is de verkoper uiterst nauwkeurig te werk gegaan en heeft het pakket kunnen verzekeren voor 50.000 dollar. Vanuit zijn postkantoor is het terecht gekomen in het Global Shipping Program in New York, om daarna spoorloos te verdwijnen. En dat was in augustus van 2018. Sindsdien ontbreekt elk spoor. En daar wil Youtuber smpratte wat aan doen. Hij heeft contact met zowel de koper als de verkoper en heeft het verhaal in een video gegooid om die te delen met de wereld.

Daarbij wordt er ook een beloning van zo’n 1.000 dollar uitgeloofd aan iemand die meer weet over waar de zeldzame Pokémon-kaart zich bevindt. Mocht iemand hem uit de post hebben ontvreemd, dan kan die persoon er eigenlijk niet veel mee. De kaart is namelijk zo zeldzaam dat wanneer hij verkocht zou gaan worden, dat gelijk alarmbellen oplevert en de verkoper echt heel goed moet kunnen duiden hoe hij of zij daar aan komt. Heb je zelf nog wat Pokémon-kaarten liggen? Wellicht dat daar ook een waardevolle variant bij zit, zoals je in dit artikel kunt lezen.

Reageer op artikel:
Pokémon-kaart ter waarde van $60.000 raakt zoek in de post
Sluiten