Jelle van Es
Jelle van Es Gadgets 22 mei 2019

Deze Pokémon kleding van UNIQLO moet elke fan hebben!

Het van oorsprong Japanse modebedrijf UNIQLO heeft inmiddels wereldwijd vestigingen. Het is een winkel waar je met name basiskleding kunt scoren voor een lage prijs. Maar soms gaat het bedrijf een samenwerking met andere merken aan en krijg je op die manier een toffe popculture twist. Een tijdje werd er bekendgemaakt dat er een samenwerking kwam met Street Fighter, waarvan de collectie nu beschikbaar is. De volgende samenwerking? Pokémon voor een toffe collectie.

UNIQLO Pokémon-collectie

Het speciale aan deze Pokémon-collectie is dat hij is samengesteld door fans. UNIQLO heeft samen met The Pokémon Company een wedstrijd georganiseerd, waarbij fans de mogelijkheid hebben gekregen om hun eigen shirt samen te stellen. Er waren naar verluid maar liefst 18.000 inzendingen en uiteindelijk wist de Chinese Li Wen Pei er met de winst vandoor te gaan. De winnaar had een shirt gemaakt in een soort totem-stijl, waarbij je enerzijds een paar Magikarp’s ziet en anderzijds een Gyrados. Het idee daar achter is dat je vanuit zwakte sterk kan worden.

UNIQLO Pokémon

Maar ook de andere shirts zijn zeer de moeite waard. Uiteindelijk wordt er een collectie gemaakt en moet je straks in de winkels verschillende toffe Pokémon-shirts kunnen winnen. In de jury zaten over de baas van The Pokémon Company, meneer Tssunekazu Ishihara, en de managing director van Game Freak, meneer Ken Sugimori. Dat zijn dus wel de mensen die daadwerkelijk iets met Pokémon hebben.

Uiteindelijk zal de collectie bestaan uit iets van 24 shirts en kun je ze zowel online als in de winkel gaan halen. In de Verenigde Staten wordt de collectie op 24 juni gelanceerd. Een shirt moet dan 14,90 dollar gaan worden, terwijl een kindermaat dan 9,90 dollar gaat kosten. Mooi op tijd voor de zomer dus. Hieronder een aantal voorbeelden van de shirts die je in huis kunt halen.

Wil je meer lezen over Pokémon? Kijk dan hier ons overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze Pokémon kleding van UNIQLO moet elke fan hebben!
Sluiten