Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 13 nov 2018

Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee Review

#1 Pokémon Vangen

Pokémon vangen is eigenlijk een stuk leuker om te doen

Pokémon vangen in Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee werkt iets anders. Waar je in het verleden door het hoge gras moest lopen en daar via een random encounter gekoppeld werd aan een Pokémon. Vervolgens moest je die Pokémon verzwakken en daarna een Pokéball gooien en hopen dat je hem vangt. In deze game gaat dat wat anders. Je ziet Pokémon vrij rondlopen en door er mee in aanraking te komen, kun je in het gevecht komen. Op dat moment moet je net als bij Pokémon Go een Pokéball geven. Bij een sterke Pokémon is het handig om een betere type ball te gooien en dat ook nog eens te combineren met een fruitje. Het is misschien wat gek, maar het tempo waarin je Pokémon vangt ligt wel wat hoger. Daarnaast heb je ook niet het gedoe dat je op een bepaalde plek telkens op en neer loopt om op die manier te hopen een speciale Pokémon tegen te komen. Je ziet hem nu immers en dan kun je bepalen of je hem wilt vangen of niet.

Pokémon Let's Go Pikachu

Een gevangen Pokémon levert experience-punten voor de Pokémon die je in je team hebt zitten. Vang je er één die je graag in je team wilt hebben? Dan hoef je niet eerst naar een cp toe om daar je team aan te passen. Dat kun je nu ‘gewoon’ uit je Pokémon Bag doen en is zeer snel te doen. Heb je Pokémon die je niet hoeft, dan kun je die naar de professor sturen, waarna je als beloning een snoepje krijgt waarmee je bepaalde statistieken van je Pokémon wilt verbeteren. Kortom, het is een systeem dat veel meer is dan het domweg balletjes gooien.

De gevechten zijn ouderwets boeiend

Naast het vangen van wilde Pokémon, krijg je in de game ook te maken met traditionele gevechten. Dat is wanneer je het opneemt tegen andere trainers of in een Gym vecht om een badge. Deze gevechten zijn traditioneel en draaien om wat voor soort type Pokémon je gebruikt en wat voor level deze is. Een water- of gras-Pokémon is bijvoorbeeld extra handig tegen een steen-Pokémon. Daarbij moet je nog wel opletten wat voor soort aanval je gebruikt en of je wel genoeg PP-punten hebt om deze uit te voeren. Is je Pokémon zijn health kwijt, dan moet je terug naar het Pokémon-center om ze daar weer te laten genezen. Wat dat betreft is Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee wel weer gewoon een echte Pokémon-game.

Pokémon Let's Go Pikachu

Klik op volgende om naar stap #2 te gaan

Inhoud

Reageer op artikel:
Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee Review
Sluiten