Pokémon Let’s Go Pikachu Preview: werelden komen samen

Jelle van Es 29 jun 2018 Gaming

Dit jaar krijgen we met de games Pokémon Let’s Go Pikachu en Pokémon Let’s Go Eevee eindelijk een volwaardige Pokémon-game op de Nintendo Switch. Tegelijkertijd is het een game die dingen net iets anders doet dan dat je gewend bent. Daarmee zijn het games die twee werelden samen brengt.

Pokémon Let’s Go Pikachu en Pokémon Let’s Go Eevee zijn games die enerzijds traditioneel zijn wanneer het aankomt op gevechten met Pokémon Trainers en winnen in een Gym. Anderzijds gaat het vangen van Pokémon op een manier zoals je die van Pokémon Go gewend bent. Daarmee zou je het een Pokémon Light-game kunnen noemen, maar dan doe je de game misschien weer te weinig eer aan. Na onze speelsessie zijn dit de punten die ons op zijn gevallen.

Terug naar een bekende plek in Pokémon Let’s Go Pikachu

Het leuke aan Pokémon Let’s Go Pikachu en Pokémon Let’s Go Eevee is dat je terugkeert naar de plek waar het allemaal begon. Het draait in deze game om de Kanto-regio, waar je de eerste Pokémon-avonturen uit Pokémon Blue, Red en Yellow beleefde.

In deze regio vind je de 151 originele Pokémon en als je ooit de oude games hebt gespeeld, dan is het een feest van herkenning. Dorpjes hebben dezelfde layout, terwijl er tegelijkertijd hier en daar wat leuke dingen aan zijn toegevoegd. Zo spelen kids in een Pokécenter nu op de Nintendo Switch in plaats van de oude Game Boy.

Pokémon-gevechten zoals je het gewend bent

Waar het vangen van Pokémon nu gaat op een manier zoals je dat in Pokémon Go doet, daar zijn de gevechten met trainers heerlijk traditioneel. Het zijn turn-based gevechten waarbij jouw Pokémon telkens één van zijn vier beschikbare moves kan uitvoeren. Daarbij doe je er verstandig aan om gebruik te maken van de zwakheden van de tegenstander.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en deals in je mail!
[revue_subscribe]

Zo werkt een water-Pokémon goed tegen een vuur-of steen-Pokémon en is een vliegende Pokémon een makkelijke prooi voor een elektrische Pokémon. Als je een gevecht met een trainer wint, dan verdien je experiencepunten voor je complete team, wat geld en vaak ook een item zoals een Pokéball.

Pokémon Let's Go Pikachu

Minder vervelende random encounters

Het voordeel van het Pokémon Go-achtige systeem in Pokémon Let’s Go Pikachu en Pokémon Let’s Go Eevee is dat je nu precies ziet waar Pokémon zich bevinden. Als je geen zin hebt om de zoveelste Pidgey te vangen, dan negeer je die gewoon en loop je er voorbij. Op deze manier kun je effectief je catalogus aan Pokémon uitbreiden en hoef je niet elke keer dezelfde stomme Pokémon te vangen.

Pokémon Let's Go Pikachu

Pokémon groeien in levels

Doe je dat wel, dan heb je een klein voordeel. Voor elke Pokémon die je vangt krijg je namelijk experience punten voor alle zes de Pokémon die je in je team hebt zitten. Met een hoger level gaat ook de combat power van de desbetreffende Pokémon omhoog en is het mogelijk voor die Pokémon om nieuwe moves te leren. Dat is dus een ander systeem dan bij Pokémon Go, waarbij je via candy’s en stardust jouw Pokémon beter moet maken.

Pokémon Let's Go Pikachu

Pokéball werkt goed

Met de release van Pokémon Let’s Go Pikachu en Pokémon Let’s Go Eevee wordt er ook een nieuwe accessoire geleverd: de Pokéball. Deze kun je los kopen en kent een aantal verschillende functies. Zo is het mogelijk om een Pokémon in de bal te stoppen en die mee te nemen. Door te lopen buiten de game vergaart die Pokémon experiencepunten. Daarnaast is het mogelijk om de game met deze accessoire te spelen. Je kunt er mee rondlopen en in gevechten met Pokémon een gooiende beweging maken om zo de Pokéball te gooien. Daarnaast krijg je bij aankoop van zo’n Pokéball de legendarische Pokémon Mew, wat een extra reden is om dit ding te kopen.

Pokémon Let's Go Pikachu

Al met al was onze eerste kennismaking met de game goed en smaakt het wat dat betreft alleen maar naar meer. Het is misschien niet de diepgaande Pokémon-ervaring zoals we die op de Nintendo Switch zouden willen, maar het is meer dan een simpel tussendoortje. Pokémon Let’s Go Pikachu en Pokémon Let’s Go Eevee komen op 16 november uit en verschijnen dan exclusief op de Nintendo Switch. Wil je meer weten over dat platform? Bezoek dan onze handige overzichtspagina hier.

Reageer op artikel:
Pokémon Let’s Go Pikachu Preview: werelden komen samen
Sluiten