Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 17 okt 2018

Pokémon-maker wil nog altijd een open wereld game

Het is een mooie tijd voor Pokémon-fans. Sinds gisteren kun je in Pokémon Go nieuwe kleine beestjes gaan vangen, zoals je hier kunt lezen. Volgende maand kunnen we aan de slag met Pokémon: Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee en volgend jaar moet er een gloednieuw deel komen om mee aan de slag te gaan. Kortom, je hoort ons niet klagen. Toch hebben we wensen. Eén daarvan speelt al langer binnen de grote Pokémon-community: het beleven van een Pokémon-game in een grote open wereld. Volgens de maker van de reeks zou dat best wel eens kunnen.

Een open-wereld Pokémon-game

In een interview met Eurogamer liet Game Freak director Junichi Masuda weten dat het idee van een open-wereld Pokémon al langer speelt bij de ontwikkelaar. Zo’n game zou een mooie uitdaging zijn voor de ontwikkelaar, maar er zijn tegelijkertijd ook wel wat hordes om te nemen. Je moet de AI van de tegenstanders aanpassen en goed gaan bepalen waar de Pokémon gaan verschijnen. Dat is in de traditionele games wel anders.

Pokémon Let's Go Pikachu

Maar ondanks die uitdagingen, wil Masuda het zeker niet uitsluiten. Bovendien zou het niet voor het eerst zijn dat een populaire serie van Nintendo het iets anders gaat doen. Zo was The Legend of Zelda: Breath of the Wild al duidelijk anders dan de voorgaande Zelda-games.

De kans is echter wel groot dat we zo’n soort games pas gaan zien na de aankomende game. Die moet ergens in 2019 gaan verschijnen op de Nintendo Switch en lijkt daarbij een traditionele game te gaan worden. Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee zijn daarentegen delen die een mix bieden tussen de ‘ouderwetse’ gameplay en elementen uit Pokémon Go. Die game verschijnt op 15 november.

Wil je meer weten over de Nintendo Switch en de verschillende games? Bekijk dan onze speciale overzicht hier.

Reageer op artikel:
Pokémon-maker wil nog altijd een open wereld game
Sluiten