Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 7 jan 2019

Pokémon-fan? Netflix heeft een fantastische verrassing voor je klaar staan

Pokémon-films en series gaan al vele jaren mee. De animatiereeks krijgt elk jaar een nieuw seizoen en ook qua films is er veel te ontdekken. Dit jaar krijgen we bijvoorbeeld de film Pokémon The Movie: Mewtwo Strikes Back Evolution, wat een vervolg lijkt te gaan worden op één van de eerste klassieke films die de reeks kent. Maar voordart het zover is, kun je nu op Netflix ook aan de slag met een andere film. Pokémon The Movie: I Choose You! kwam in 2017 uit en vertelt het originele verhaal van hoe Ash uit Pallettown zijn reis begon.

Pokémon The Movie: I Choose You! op Netflix

Pokémon The Movie: I Choose You! is daarbij wel een beetje vreemd. De klassieke personages Misty en Brock schitteren door afwezigheid en zijn vervangen door compleet andere personages. Ook komen er Pokémon in voor die pas in de latere generatie Pokémon werden geïntroduceerd. Als purist kun je je daar aan gaan irriteren. Maar wellicht ben je als iemand die de originele reeks uit zijn hoofd kent niet helemaal de doelgroep.

Het is voornamelijk een film die geschikt is voor de ietwat jongere kijkers en een perfect begin om kennis te maken met de wereld van Pokémon. De film duurt zo’n anderhalf uur en begint met een Ash die zich verslapen heeft op het moment dat hij Professor Oak langs mag gaan om daar een starters-Pokémon uit te kiezen. Helaas voor hem is alles al weg, maar kan hij nog wel een Pikachu scoren, die al snel zijn beste vriend wordt.

Samen met hem en de andere Pokémon die hij onderweg vangt probeert hij de beste Pokémon-meester te worden. En gaan ze samen op zoek naar de legendarische Ho-Oh.

Wil je meer weten over wat er allemaal beschikbaar is op Netflix? Kijk dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
Pokémon-fan? Netflix heeft een fantastische verrassing voor je klaar staan
Sluiten