Jelle van Es
Jelle van Es Games 14 jun 2017
Leestijd: 1 minuut

Er is een traditionele Pokémon-game voor de Nintendo Switch in de maak

Eindelijk is het hoge woord eruit: er komt een echte Pokémon-game naar de Nintendo Switch. Geen gekke spinoff of port, maar een volwaardige Pokémon RPG.

Pokémon komt naar de Nintendo Switch

Gisteren was het tijdens het grote E3-event in Los Angeles de beurt aan Nintendo om hun plannen voor de aankomende tijd bekend te maken. In een zogenaamde Nintendo Direct onthulde het bedrijf diverse games.

De meest in de oog springende daarbij was de aankondiging dat er momenteel gewerkt wordt aan een Pokémon-game voor de Nintendo Switch. Het gaat daarbij niet om het onlangs aangekondigde Pokken Tournament, waarin Pokémon-personages met elkaar vechten in arena’s, maar een game in de stijl van de handheld-RPG’s.

Pokémon Nintendo Switch

Dat is tegelijkertijd dan ook het enige dat Nintendo bekendmaakte. We hebben geen idee om wat voor soort game het precies gaat, hoe het er uit komt te zien en wanneer het verschijnt. Er waren wel al een tijd geruchten over Pokémon Stars.

Dat zou de Switch-versie moeten worden van de Nintendo 3DS-games Pokémon Sun & Moon. Maar die bevestiging hebben we nu dus ook niet. Er lijkt zodoende niks meer op te zitten dan gewoon geduldig wachten tot we meer weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Er is een traditionele Pokémon-game voor de Nintendo Switch in de maak
Sluiten