Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 17 mei 2019

Ooit Pokémon games gespeeld? Dan is Origins een korte must-watch

Detective Pikachu is de eerste live-action Pokémon film, na meer dan twintig geanimeerde films. Toch is het slechts de tweede keer dat een Pokémon game geadapteerd wordt. De bekende televisieserie en de films gaan nooit over personages uit de games. Ash, of Satoshi zoals hij in Japan heet, is nergens in de iconische spelletjes te bekennen.

Pokémon Origins: de ultieme nostalgie

Maar goed, Detective Pikachu is dus niet de eerste keer dat een Pokémon game geadapteerd wordt. Sterker nog, wat ons betreft is het niet eens de beste adaptatie van de spelletjes. Maak kennis met Pokémon Origins, een mini-serie uit 2013.

Pokémon Origins is pure nostalgie voor iedereen die vroeger de games heeft gespeeld. Deze mini-serie pakt iconische momenten uit de Red en Blue games en brengt ze op een verrassend accurate en vaak verbazingwekkend brute manier over. De Pokémon films zijn altijd vrij onschuldig, lievig. In Origins gaat het er een stuk harder aan toe.

Daardoor krijg je de franchise na twee decennia op een totaal andere manier te zien. De anime uit 2013 is van begin tot eind een ode aan de originele games, en richt zich dan ook compleet op nostalgische fans. Sterker nog, de trailer begint met een Game Boy die het intro van Red en Blue afspeelt. “Dit is voor zij die de allereerste Pokémon games hebben gespeeld.” Duidelijk dus.

De serie begint net zoals alle games, met Professor Oak die je introduceert tot de wereld van Pokémon. Hij staat zelfs in een soort tv-set, net zoals in de spellen. Dan krijg je het kenmerkende intro met Gengar en Nidorino te zien, exact zoals in het intro van Red en Blue.

Compacte fan-service met een einde

Het is één groot nostalgisch feest, met shot voor shot overgenomen momenten uit de games. Althans, voor zover je shots over kunt nemen uit een Gameboy spel van meer dan twintig jaar terug. In plaats van Ash volg je Red, de held uit de Gameboy games. Het kiezen van je eerste Pokémon, de rivaliteit met Oak: het is een soort greatest hits van Pokémon nostalgie.

De gevechten zijn schitterend in beeld gebracht, met een iets gewelddadiger randje dan dat je van de normale serie en films gewend bent. Het blijft echter Pokémon, dus verwacht geen rondvliegend bloed. De wereld is levendiger dan ooit, waardoor die verwondering die je ooit als kind voelde opeens weer terugkomt.

Pokémon Origins

En, niet geheel onbelangrijk: Pokémon Origins heeft een einde. Waar de anime al meer dan duizend afleveringen heeft, ben je met Pokémon Origins snel klaar. Het is een rond verhaal, een compact en goed uitgedachte ode aan Red en Blue. Het ideale stukje fan-service.

Het tofste? Je kunt Pokémon Origins in zijn geheel gratis kijken, op de officiële Pokémon TV site. Even hier naar beneden scrollen en de bom van nostalgie kan beginnen!

🌝Check ook: 10 Anime voor beginners: deze series en films moet je gezien hebben

Reageer op artikel:
Ooit Pokémon games gespeeld? Dan is Origins een korte must-watch
Sluiten