Bijzonder Pokémon nieuws: ‘Pikachu van Ash evolueert in Raichu’

Al meer dan 20 jaar zijn Pikachu en Ash een onafscheidelijk duo. Daar gaat nu mogelijk voorgoed verandering in komen in een nieuwe aflevering.

Verschillende generaties groeien op met Pokémon. Een ding dat steeds hetzelfde is in alle series is dat Pokémon-trainer Ash altijd is vergezelt door Pikachu. De gele electromuis met de rode wangen kan evolueren in een Raichu door middel van een Thunderstone, maar tot op heden is dat nooit gebeurd. Toen het in een van de afleveringen naar voren kwam, besloot Ash om het niet te doen, ondanks dat een Raichu toch sterker is. De band tussen de twee is dan ook een belangrijk thema in de serie.

Van Pikachu naar Raichu?

Nu, 23 seizoenen later, lijkt het er toch van te komen, als we een lek rondom de show moeten geloven. In een omschrijving van een van de toekomstige afleveringen van Pokémon, met de naam I Got Pikachu, lijkt het erop dat de kleine gele vriend verandert in de grotere oranje muis.

Deze tekst behoeft natuurlijk wel wat uitleg. Zo is Satoshi de Japanse naam voor trainer Ash. In de nieuwe aflevering wordt hij vergezeld door een nieuwe trainer met de naam Go. Ze stuiten op een groep Pikachu’s die aan het graven zijn naar Thunderstones om te kunnen evolueren. Een daarvan is een vrouwtje. Schijnbaar maakt die zoveel indruk op de Pikachu van Ash dat die nu wel wil evolueren in een Raichu om haar hart te veroveren.

Veranderingen in Pokémon

Het zou een bijzondere stap zijn voor de Pokémon-serie en -franchise, aangezien Pikachu al 23 jaar een van de symbolen is. Maar toch zou het zomaar kunnen. In de laatste serie won Ash na ruim 20 jaar eindelijk de Pokémon League. Dat voedt geruchten dat Ash uiteindelijk zal gaan verdwijnen in de serie en het stokje gaat overdragen aan een nieuwe Pokémon-trainer. De wonderen zijn de wereld dus nog niet uit. Het zou best wel Tentacool zijn.

Reageer op artikel:
Bijzonder Pokémon nieuws: ‘Pikachu van Ash evolueert in Raichu’
Sluiten