Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 15 aug 2018

Pokémon Quest brengt 8 miljoen dollar op in zijn eerste maand

Na het succes van Pokémon Go is het natuurlijk niet gek dat er meerdere Pokémon-games komen die hetzelfde succes willen beleven. Het meest recente verhaal is Pokémon Quest. Een game die anderhalve maand geleden werd uitgebracht als free-to-play-game op zowel de Nintendo Switch als de mobiele platformen. Hoewel de game verre van dezelfde hype kent als Pokémon Go, heeft hij in de eerste maand van zijn bestaan toch al ruim acht miljoen dollar opgeleverd.

Pokémon Quest is een mooi succes

Althans, dat is wat de mannen en vrouwen van SensorTower denken dat de game heeft opgebracht. Op het gebied van de mobiele platformen kunnen zij een redelijk goed beeld krijgen van wat een game oplevert, maar zij hebben geen inzichten in wat de game qua microtransactions op de Nintendo Switch heeft gedaan.

Pokémon Quest

Gemiddeld zorgt de app per dag voor zo’n 30.000 dollar aan omzet, maar er zijn ook pieken. Zo werd er op 30 juni, net nadat de game uit was, op één dag maar liefst 580.000 dollar uitgegeven. Daarbij is het interessant om te weten dat de gebruikers op de Apple-platformen eerder geneigd zijn om geld uit te geven. 66 procent van de omzet kwam daar vandaan, tegenover 34 procent van de Android-gebruikers.

De game is wereldwijd door acht miljoen gebruikers op de smartphone binnengehaald. De laatste cijfers van de Nintendo Switch ligt overigens op een miljoen, waardoor je wereldwijd kunt stellen dat negen miljoen mensen de moeite hebben genomen om de game in elk geval te downloaden. Of ze hem daarna ooit opgestart hebben is natuurlijk het tweede.

Uiteraard is het in Pokémon Quest zaak om alle Pokémon te vangen. Maar in plaats van er op uit te gaan, laat je de verschillende Pokémon in deze game naar je toe komen. Daarvoor bereid je diverse maaltijden en lok je op die manier Pokémon naar jou toe. Meer weten over gaming? Bezoek dan onze overzichtspagina hier.

Reageer op artikel:
Pokémon Quest brengt 8 miljoen dollar op in zijn eerste maand
Sluiten