Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 16 mei 2019

Pokémon Rumble Rush komt naar iOS en Android

Laatst hadden we al een bericht dat er gewerkt zou gaan worden aan een nieuwe grote Pokémon-game voor de smartphones. En vandaag hebben we de aankondiging van Pokémon Rumble Rush. Dat is echter een andere game. Die mysterieuze titel zou namelijk gemaakt gaan worden door DeNa, terwijl Pokémon Rumble Rush door The Pokémon Company zelf is gemaakt. De game komt binnenkort uit op iOS en Android.

Maak kennis met Pokémon Rumble Rush

Pokémon Rumble Rush is een game die we eerder hebben leren kennen als Pokéland, maar die game verdween min of meer van de kaart. De game is inmiddels beschikbaar in Australië en de kans groot dat hij snel ook in de rest van de wereld wordt uitgebracht. De game is een soort van opvolger op Pokémon Rumble, die destijds als kleine downloadbare game voor de Nintendo 3DS werd uitgebracht. In de game kun je verschillende speelgoed-Pokémon gaan verzamelen en is het zaak om met één rond te gaan lopen op één van de beschikbare eilanden in de game. Als je een vijand ziet, dan tik je daarop en gaat de Pokémon hem of haar aanvallen.

Pokémon Rumble Rush

Elke twee weken belooft de ontwikkelaar dat er nieuwe eilanden komen die de huidige eilanden vervangen. Daar kun je dan nieuwe Pokémon vinden om te gaan vangen. Tegelijkertijd heb je de mogelijkheid om je favoriete Pokémon sterker te maken, zodat die beter bereid is voor de strijd die komen gaat. Daarbij kun je gebruik maken van voorwerpen die je vindt, maar omdat het een zogenaamde free-to-play-titel is zul je ook regelmatig verleid worden om geld uit te geven om sneller upgrades aan te schaffen.

Tot slot kun je zo nu en dan een uitdaging krijgen in de vorm van een Super Boss Rush, waarbij je echte sterke Pokémon voorgeschoteld krijgt. Pokémon Rumble Rush komt uit op zowel de iOS- als de Android-devices. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Pokémon Rumble Rush komt naar iOS en Android
Sluiten