Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 18 jun 2020

Pokémon Snap keert terug op de Nintendo Switch

In de tijden van de Nintendo 64 bracht Nintendo een aantal Pokémon-games uit op de spelcomputer. Een grote RPG in de stijl van de Game Boy-games ontbrak, maar met Pokémon Snap bracht het wel een cult-game uit. En die game krijgt nu min of meer een vervolg op de Nintendo Switch.

Om het geheel lekker verwarrend te houden, heet deze game op de Nintendo Switch ook Pokémon Snap. Het zal echter wel gaan om een nieuwe titel, geen remake dus, die tegelijkertijd wel erg gebaseerd is op de fundamenten die het origineel heeft neergezet.

Zet Pokémon op de foto in Pokémon Snap

In tegenstelling tot andere games in de serie gaat het er in Pokémon Snap niet om om zoveel mogelijk Pokémon te vangen. Pokéballs zijn er niet bij. In plaats daarvan ga je op een soort van safari. Gewapend met je trouwe camera probeer je enerzijds zoveel mogelijk van de schattige beestjes op de gevoelige plaats vast te leggen en anderzijds wil je dat op zo’n origineel mogelijke manier doen. De game die in 1999 op de Nintendo 64 verscheen maakte daarbij gebruik van een puntensysteem. Of dat ook aanwezig is in deze versie is nog niet helemaal duidelijk. Bekijk hieronder alvast de trailer van de game.

Volgens de officiële website is Pokémon Snap een game die je meeneemt naar verschillende locaties. Denk daarbij aan eilanden, bosrijke gebieden en woestijnen. De kans is groot dat bepaalde Pokémon alleen in bepaalde gebieden te vinden zijn. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je alle verschillende Pokémon tegenkomt en op die manier je Pokédex te vullen. De game wordt overigens niet door Gamefreak of Nintendo gemaakt, maar door de Japanse ontwikkelaar Bandai Namco. Zij maakten eerder al de game Pokkén Tournament. Het is nog niet bekend wanneer de game uitkomt. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Pokémon Snap keert terug op de Nintendo Switch
Sluiten