Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 5 jun 2019

Pokémon Sword en Pokémon Shield release, gameplay en meer onthuld

Vandaag organiseerde Nintendo een nieuwe Nintendo Direct. Daarin draaide het allemaal om Pokémon Sword en Pokémon Shield, de nieuwe Pokémon-games die gepland staan voor de Nintendo Switch. In de presentatie zagen we een mix tussen nieuwe Pokémon en de omgevingen die je kunt verwachten. Tegelijkertijd is het ook duidelijk dat veel bekende Pokémon terugkeren.

Pokémon Sword and Shield kent oude en nieuwe Pokémon

Zo zagen we onder andere een belangrijke rol weggelegd voor oude bekende Gyrados. En zagen we op het einde Charizard. Voordat je echter zo ver bent, ben je al weer een paar uur verder. Nadat je een starter-Pokémon hebt gekozen, begint je avontuur. Daarbij kom je verschillende arena’s tegen, waar een groot publiek bij elkaar komt om jou te zien vechten.

Pokémon Shield Pokémon Sword 1

Qua nieuwe Pokémon werden Pokémon als Wooloo (een soort schaap), Gossifleur, Drednaw (een bijt-Pokémon) en Corviknight, een vogel die als taxi gebruikt kan worden. Ook werd er een evolutie getoond. Gossifleur evolueert in een Eldegoss, die lijkt op een paardenbloem. Het zijn er dus niet heel erg veel qua aankondigingen, maar toch leuk om ze te zien. In de game kun je trouwens vrij rondkijken, dankzij de nieuwe 3D-camera. Dat is voor het eerst in de serie.

Ook werd Dynamax als feature aangekondigd. Met Dynamax kunnen Pokémon heel groot worden. Tevens worden ze dan heel sterk. Je kunt Dynamax maar één keer per gevecht gebruiken en de Pokémon is slechts drie beurten zo groot. Er komt ook een speciale Max Raid Battle. Daarin vecht je samen met drie andere trainers tegen een wilde Pokémon die in een Dynamax-vorm zit. Lukt het je om die Pokémon te verslaan? Dan krijg je de kans hem te vangen. Er zijn Pokémon die je enkel op deze manier kunt gaan vangen. Het idee is dat je net als bij Pokémon Go naar buiten gaat en met anderen gaat spelen. Wellicht handig om een Nintendo Switch mee te nemen tijdens je Pokémon Go-avonturen.

Pokémon Shield Pokémon Sword 1

Nieuwe personages

Ook werden een aantal nieuwe personages onthuld. We beginnen met Leon, de huidige kampioen in de regio. Hij heeft een jonger broertje genaamd Hop, die in de game jouw rivaal is. Je begint tegelijkertijd met hem aan je avontuur. Professor Magnolia is de belangrijkste professor en ze heeft een kleindochter genaamd Sonja, die je tijdens het avontuur bijstaat.

Pokémon Shield Pokémon Sword 1

De Pokémon Gyms in de game zitten volle met sterke gym-leaders die gebruik maken van Dynamax-vaardigheden. Eén van de gymleaders die werd getoond is Milo, die gebruik maakt van gras-Pokémon. Ideaal dus om je vuur-Pokémon op af te sturen.

De Nintendo Direct werd afgesloten met een video met een tweetal hond-achtige Pokémon, die wellicht een grotere rol gaan spelen in het verhaal. Het zijn de legendarische Pokémon Zaxian en Zamacenta. Kortom een aantal leuke, maar ook kleine aankondigingen. Pokémon Sword en Shield komen uit op 15 november 2019 en verschijnen dan exclusief op de Nintendo Switch. Vanaf vandaag kun je een speciale double pack bestellen.

Pokémon Shield Pokémon Sword 1

Wil je meer lezen over gaming? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Pokémon Sword en Pokémon Shield release, gameplay en meer onthuld
Sluiten