Jelle van Es
Jelle van Es Games 7 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Pokémon Sword en Shield krijgt al snel een online competitie

Op 15 november verschijnen de games Pokémon Sword en Shield op de Nintendo Switch. En wanneer jij een beetje competitief bent aangelegd is het verstandig om eigenlijk zo snel mogelijk met de game aan de slag te gaan.

Want begin december wordt al gelijk de eerste online competitie gehouden. Dit heeft The Pokémon Company bekendgemaakt op zijn website.

Pokémon-competitie voor Pokémon Sword en Shield

Deze competitie begint op 6 december, maar als je denkt gelijk te willen gaan strijden, dan kun je je vanaf 15 november al gelijk opgeven. Deze inschrijfperiode loopt dan tot en met 5 december. Van 6 tot en met 8 december wordt dan de online competitie gehouden. In de strijd mag je enkel Pokémon gebruiken die je hebt gevangen in de de regio van de games, met uitzondering van een paar Pokémon. Waarschijnlijk de legendarische varianten.

Pokémon Sword en Shield
De strijd in Pokémon Sword en Shield (Bron: Nintendo)

De competitie wordt gehouden met een zogenaamde single battle systeem, waardoor je gelijk je gevecht moet winnen. Je kunt in de strijd drie Pokémon gaan gebruiken, welke automatisch een level 50-variant krijgen om de strijd zo eerlijk mogelijk te houden. In de gevechten is het wel mogelijk om gebruik te maken van de Dynamaxing-techniek. Daarmee word je Pokémon in één keer een stuk groter en krachtiger. Dit kun je maar één keer in het gevecht doen en dus moet je goed nadenken wanneer je dit inzet, want het kan het verschil gaan zijn tussen winst en verlies.

Binnenkort zal het bedrijf meer bekend gaan maken over de eerste competitie en de bijbehorende regels. De laatste keer dat er online werd gestreden in de wereld van Pokémon was vorige maand. Toen deden zo’n 30.000 spelers mee aan de Pokémon Ultra Sun and Pokémon Ultra Moon Ultra Final Online Cup op de Nintendo 3DS.

Wil je gelijk vanaf dag één aan de slag gaan met Pokémon Sword en Shield? Dan kun je hem hier scoren. En als je meer wilt lezen over gaming, dan hebben we hier een handige overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Pokémon Sword en Shield krijgt al snel een online competitie
Sluiten