Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 18 oktober 2019

Pokémon Sword en Shield krijgt dikke, vette Pikachu

In Pokémon Sword en Pokémon Shield is tijdens bepaalde gevechten mogelijk om gebruik te maken van een zogenaamde Gigantamax-vorm. Op die manier verandert je Pokémon in een grote versie.

In een recente video heeft The Pokémon Company laten zien wat voor effect dit heeft op Pikachu, die lekker dik en groot wordt. Ook van Charizard, Eevee, Meowth en Butterfree krijgen we de Gigantamax te zien.

Pikachu en meer in grote versie Pokémon Sword en Shield

In Pokémon Sword en Shield krijg je straks de mogelijkheid om een groot aantal nieuwe Pokémon aan je collectie toe te voegen. Toch heeft de ontwikkelaar er voor gekozen om in een nieuwe video vooral een aantal oude bekenden in het zonnetje te zetten. Pikachu lijkt daarbij in zijn Gigantamax-vorm vooral op de Pikachu van de begindagen van de anime-serie. Een lekker gezellig dik ratje dat elektrische aanvallen schiet. Je zou hem eigenlijk gelijk in de wangetjes willen knijpen.

Gigantamax
Pikachu (Bron: The Pokémon Company)

Ook Meowth kent een ietwat aparte vorm in zijn Gigantamax-status. Bij de kat wordt zijn lichaam opeens heel erg lang, waardoor het geheel er een beetje komisch uitziet. Deze versie lijk je op dit moment alleen te krijgen als je de game koppelt aan het internet. Dan is het zaak om een Mystery Gift te openen voor 15 januari 2020. Het is daarmee een bonus voor hen die de game in een vroeg stadium hebben aangeschaft.

Andere vorm zijn die van Charizard, die een soort epische draak wordt met veel vuur, Eevee, die zoveel vacht om zijn nek krijgt dat je bijna denkt dat het arme beestje niet meer kan ademen en Buytterfree, die opeens compleet belachelijk grote vleugels krijgt om mee los te gaan. Het ziet er allemaal wat apart uit. Gelukkig kun je de speciale Gigantamax-vorm maar in een bepaald aantal gevechten inzetten en dan is hij ook nog tijdelijk te gebruiken. Pokémon Sword en Shield verschijnen op 15 november en is onder andere hier te scoren. Wil je meer lezen over de Nintendo Switch? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Pokémon Sword en Shield krijgt dikke, vette Pikachu
Sluiten