Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 27 feb 2019

Pokémon Sword en Shield zijn de nieuwe Pokémon-games

Vandaag heeft Nintendo de nieuwe Pokémon-games aangekondigd. Het gaat om de games Pokémon Shield en Pokémon Sword. De nieuwe games komen uit op de Nintendo Switch en moeten later dit jaar gaan uitkomen.

Pokémon Shield en Pokémon Sword komen er aan

De nieuwe Pokémon-games worden gezien als de nieuwe titels in de hoofdserie. De game neemt je mee naar een nieuwe regio genaamd Galar. Het is een regio met een mix tussen grote steden, kleine dorpjes, besneeuwde gebieden en meer. De mensen en de Pokémon werken in deze wereld samen om de industrie succesvol te maken. Hieronder een overzichtsmap van de regio

Pokémon Shield en Pokémon Sword

Grookey, Scorbunny en Sobble zijn de nieuwe starters. Grookey is een Gras-type, Scorbunny een Fire-type en Sobble is tot slot een Water-type. Naast deze starters komen er ook een hoop nieuwe Pokémon, alsmede de terugkeer van een aantal oude Pokémon. De nieuwe Starter-Pokémon van Pokémon Shield en Pokémon Sword vind je hieronder.

Pokémon Sword Pokémon Shield

De gameplay van Pokémon Shield en Pokémon Sword lijken traditioneel te zijn. Dat betekent dat je door het gras moet lopen om op die manier te hopen dat je een wilde Pokémon tegenkomt. Vervolgens breng je je eigen Pokémon in het gevecht en moet je proberen om de wilde Pokémon te verzwakken en daarna te vangen wanneer hij zwak genoeg is.

Het gaat de eerste volwaardige nieuwe game binnen de serie worden die op de Nintendo Switch komt, nadat we vorig jaar al het zeer fijne Pokémon: Let’s Go Pikachu en Eevee kregen.

Naast deze nieuwe games wist de ontwikkelaar ook nog te teasen dat er nog andere ontwikkelingen binnen de Pokémon-wereld komen. Wat dat precies gaat zijn, dat moeten we nog gaan zien.

Wil je meer lezen over gaming? Dan hebben we hier een handige overzichtspagina met alle nieuwtjes en reviews van de meest belangrijke games die uit zijn en nog gaan verschijnen.

Reageer op artikel:
Pokémon Sword en Shield zijn de nieuwe Pokémon-games
Sluiten