Eerste Pokémon Sword en Shield-uitbreiding komt over twee weken

De Nintendo Switch had in 2019 een absoluut topjaar met vele verschillende fijne games. Eén van de fijnste titels daarbij is zonder twijfel Pokémon Sword en Shield, die in november van vorig jaar uitkwamen. En binnenkort kun je aan de slag met extra content voor de game.

Een tijd geleden werden er al twee grote uitbreidingen voor Pokémon Sword en Shield aangekondigd. De eerste daarvan is de Isle of Armor en de tweede is The Crown Tundra. De laatste verschijnt deze herfst, maar de eerste uitbreiding kun je over twee weken al binnenhalen.

Pokémon Sword en Shield-uitbreiding komt er aan

De twee uitbreidingen vallen onder de Pokémon Sword en Shield-uitbreidingspas, welke je in de eShop van Nintendo kunt kopen. De eerste uitbreiding is dus The Isle of Armor en deze heeft nu 17 juni als lanceerdatum gekregen. The Isle or Armor is een eiland die zich bevindt binnen de regio Galar. Vele Pokémon hebben op dit eiland hun thuis hebben en wonen er te midden van de weelderige natuur in alle vrijheid. Op het eiland bevindt zich tevens een dojo voor Pokémon-gevechten. Onder begeleiding van Mustard, de meester van deze dojo, trainen spelers en hun Pokémon keihard om nog sterker te worden.

Pokémon Sword en Shield
Nieuwe locaties om te ontdekken (Afbeelding: Nintendo)

Tegelijkertijd zijn er ook vele nieuwe Pokémon die je daar kunt scoren. Een groot aantal daarvan zijn varianten van bestaande Pokémon, die een Galarian-versie hebben. Denk daarbij aan een Pokémon als Slowbro. Maar je zult ook nieuwe Gigantamax-vorm van bestaande Pokémon gaan tegenkomen in deze eerste Pokémon Sword en Shield-uitbreiding. Een voorbeeld daarvan is Venusaur, die dus in een enorm beest kan veranderen tijdens bepaalde gevechten. Maar ook Blastoise krijgt zo’n versie. Andere elementen die je in de uitbreiding kunt verwachten is een uniek recyclingapparaat dat Cram-o-matic wordt genoemd. Als spelers er vier items in stoppen, combineert het apparaat ze en krijgen ze er een nieuw item voor terug. Trainers kunnen uiteenlopende items krijgen, zoals Poké Balls, PP Ups en nog veel meer. Sommige combinaties leveren zelfs zeldzame items op.

Verder wordt er gesproken over tutoraanvallen in de Pokémon Sword en Shield-uitbreiding. Trainers kunnen ze aan hun Pokémon leren in ruil voor Armorite Ore, een substantie die op The Isle of Armor te vinden is via Max Raid Battles en andere wegen. Burning Jealousy is een nieuwe aanval van het type Fire die vanaf deze uitbreidingen geleerd kan worden. Wanneer hij treft, berokkent hij schade aan alle vijandige Pokémon en verbrandt hij alle vijandige Pokémon van wie de statistieken tijdens de beurt zijn verhoogd. Grassy Glide s een nieuwe aanval van het type Grass die vanaf deze uitbreidingen geleerd kan worden. Deze aanval heeft hoge prioriteit bij gebruik in grasrijk gebied.

Pokémon Sword en Shield
En natuurlijk ook nieuwe personages (Afbeelding: Nintendo)

Heb je Pokémon Sword en Shield nog niet? Dan kun je de game hier scoren. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Eerste Pokémon Sword en Shield-uitbreiding komt over twee weken
Sluiten