Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 10 jan 2020

Pokテゥmon Sword en Shield krijgen een uitbreidingspas voor twee uitbreidingen

Eind vorig jaar verschenen de games Pokテゥmon Sword en Shield. Voor het eerst kregen we een nieuw hoofddeel uit de serie voor de spelcomputer. En in 2020 krijg je nieuwe content voorgeschoteld.

Tijdens een Nintendo Direct die gisteren werd uitgezonden werd namelijk de Expansion Pass voor Pokテゥmon Sword en Shield aangekondigd. Deze pass geeft je toegang tot twee uitbreidingen die later dit jaar worden uitgebracht.

Beleef meer avonturen in Pokテゥmon Sword en Shield

Het gaat om de uitbreidingen die je meenemen naar de Isle of Armor en de Crown Tundra. De eerste uitbreiding moet in juni verschijnen en de tweede uitbreiding komt dan in het najaar uit. De uitbreidingspas gaat zo’n dertig euro kosten en geeft je de mogelijkheid om in de nieuwe gebieden bekende en nieuwe Pokテゥmon te kunnen vangen. Op die manier is het dus mogelijk om je Pokテゥdex aan te vullen in Pokテゥmon Sword en Shield. In totaal zullen er 200 Pokテゥmon gaan komen in de uitbreiding.

Pokテゥmon Sword
Beleef nieuwe avonturen (Bron: Nintendo)

Als je kritisch bent, dan zou je kunnen zeggen dat je een sigaar uit eigen doos krijgt met de uitbreiding van Pokテゥmon Sword en Shield. Eテゥn van de kritiekpunten van de game is dat er relatief weinig Pokテゥmon in de game te vinden zijn. En het was niet mogelijk om Pokテゥmon die je al in eerdere games had gevangen over te zetten. Waneer de update uitkomt, zal dat wel mogelijk zijn. Op die manier kun je dus Pokテゥmon uit Pokテゥmon Go bijvoorbeeld overzetten.

Overigens hoef je het hoofdavontuur van Pokテゥmon Sword en Shield niet te hebben uitgespeeld om toegang te krijgen tot het nieuwe gebied. Wanneer je in de game toegang hebt tot de zogenaamde Wild Area, dan heb je de optie om af te reizen naar de nieuwe gebieden. Op die manier is de uitbreiding geschikt voor de fanatieke gamers als de relatieve nieuwkomers.

Naast de terugkeer van bestaande Pokテゥmon is er ook ruimte voor nieuwe Pokテゥmon en Pokテゥmon die in een speciale Galarian-vorm terugkomen. Hieronder een paar voorbeelden daarvan.

De Galarian-versie van Slowpoke (Bron: Nintendo)
Kubfu, een nieuwe Pokテゥmon (Bron: Nintendo)
Urshifu is de evolutie van Kubfu (Bron: Nintendo)
Calyrex, een nieuwe legendarische Pokテゥmon (Bron: Nintendo)

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Pokテゥmon Sword en Shield krijgen een uitbreidingspas voor twee uitbreidingen
Sluiten