Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 10 januari 2020

Pokémon Sword en Shield krijgen een uitbreidingspas voor twee uitbreidingen

Eind vorig jaar verschenen de games Pokémon Sword en Shield. Voor het eerst kregen we een nieuw hoofddeel uit de serie voor de spelcomputer. En in 2020 krijg je nieuwe content voorgeschoteld.

Tijdens een Nintendo Direct die gisteren werd uitgezonden werd namelijk de Expansion Pass voor Pokémon Sword en Shield aangekondigd. Deze pass geeft je toegang tot twee uitbreidingen die later dit jaar worden uitgebracht.

Beleef meer avonturen in Pokémon Sword en Shield

Het gaat om de uitbreidingen die je meenemen naar de Isle of Armor en de Crown Tundra. De eerste uitbreiding moet in juni verschijnen en de tweede uitbreiding komt dan in het najaar uit. De uitbreidingspas gaat zo’n dertig euro kosten en geeft je de mogelijkheid om in de nieuwe gebieden bekende en nieuwe Pokémon te kunnen vangen. Op die manier is het dus mogelijk om je Pokédex aan te vullen in Pokémon Sword en Shield. In totaal zullen er 200 Pokémon gaan komen in de uitbreiding.

Pokémon Sword
Beleef nieuwe avonturen (Bron: Nintendo)

Als je kritisch bent, dan zou je kunnen zeggen dat je een sigaar uit eigen doos krijgt met de uitbreiding van Pokémon Sword en Shield. Eén van de kritiekpunten van de game is dat er relatief weinig Pokémon in de game te vinden zijn. En het was niet mogelijk om Pokémon die je al in eerdere games had gevangen over te zetten. Waneer de update uitkomt, zal dat wel mogelijk zijn. Op die manier kun je dus Pokémon uit Pokémon Go bijvoorbeeld overzetten.

Overigens hoef je het hoofdavontuur van Pokémon Sword en Shield niet te hebben uitgespeeld om toegang te krijgen tot het nieuwe gebied. Wanneer je in de game toegang hebt tot de zogenaamde Wild Area, dan heb je de optie om af te reizen naar de nieuwe gebieden. Op die manier is de uitbreiding geschikt voor de fanatieke gamers als de relatieve nieuwkomers.

Naast de terugkeer van bestaande Pokémon is er ook ruimte voor nieuwe Pokémon en Pokémon die in een speciale Galarian-vorm terugkomen. Hieronder een paar voorbeelden daarvan.

De Galarian-versie van Slowpoke (Bron: Nintendo)
Kubfu, een nieuwe Pokémon (Bron: Nintendo)
Urshifu is de evolutie van Kubfu (Bron: Nintendo)
Calyrex, een nieuwe legendarische Pokémon (Bron: Nintendo)

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Pokémon Sword en Shield krijgen een uitbreidingspas voor twee uitbreidingen
Sluiten