Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 31 jul 2018

Nieuw begin voor de serie: ‘Pokémon the Movie: The Power of Us’

We kijken al een tijdje uit naar de Detective Pikachu film, met Ryan Reynolds als de iconische gele kameraad. Live-action Pokémon, hoe gaat dat eruit zien? Dat wordt nog een kwestie van geduld hebben, maar in de tussentijd worden we getrakteerd op een andere bioscoopfilm: Pokémon the Movie: The Power of Us.

Pokémon the Movie: The Power of Us

We zijn alweer aanbeland bij de 21e film in de franchise. Daarmee is het ook meteen een bijzonder moment. The Power of Us wordt namelijk de eerste film in de serie die niet door Kunihiko Yuyama wordt geregisseerd. Ja, dat lees je goed, alle twintig films werden door dezelfde Japanner geregisseerd.

Daarmee liggen de verwachtingen extra hoog. Men is in ieder geval niet bang om het roer flink om te gooien, zoals je alleen al aan de tekenstijl kunt zien. Na de controversiële tv-serie Sun & Moon ziet Ash er ook totaal anders uit in de nieuwste film. In weer een nieuwe stijl.

Ash en Pikachu trekken naar een kuststadje om het te redden van totale vernietiging. Het is de tweede film die in de bioscoop komt sinds de reboot, met I Choose You! als eerste deel. Pokémon the Movie: The Power of Us wordt daar een direct vervolg op, al hoef je die film niet per se gezien te hebben.

Pokémon the Movie: The Power of Us

Frisse wind brengt daverend succes

De film kwam eerder dit jaar al in Japan uit, onder de naam Pokémon the Movie: Everyone’s Story. De nostalgische film was daar een daverend succes. Ook de critici waren zeer te spreken over de film.

Waar de vorige delen toch vooral (kinderachtige) eenheidsworst waren, weet dit nieuwe deel naar verluidt echt indruk te maken. De nadruk ligt dit keer minder op het vangen van Pokémon en de resulterende gevechten, en meer om de personages zelf.

Pokémon the Movie: The Power of Us

De nieuwe regisseur, Tetsuo Yajima, brengt een frisse wind met zich mee die de franchise nieuw leven inblaast. Althans, als we de Japanse recensies moeten geloven. Het is helaas nog niet bekend of de film ook naar de Nederlandse bioscopen gaat komen, maar dit klinkt als een nostalgische must-see voor elke fan. En zijn we dat niet allemaal?

 

Reageer op artikel:
Nieuw begin voor de serie: ‘Pokémon the Movie: The Power of Us’
Sluiten