Jelle van Es
Jelle van Es Games 24 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Pokémon Unite is een Pokémon-game met MOBA-elementen

Pokémon als merk is zonder twijfel één van de grootste ter wereld. En als je kijkt naar de populariteit van games, dan zijn er vandaag eigenlijk twee genres die groot zijn. Enerzijds heb je de Battle Royale van COD: Warzone en Fortnite. En anderzijds heb je de MOBA van DOTA 2 en League of Legends. Met Pokémon Unite komt er een game die zich ook op dat genre richt.

Tijdens een speciale live uitzending van The Pokémon Company werd Pokémon Unite aangekondigd. Het is een game die verschijnt op de Nintendo Switch, maar ook op smartphones die draaien op Android en iOS. De game wordt gemaakt in samenwerking met TiMi Studios, dat onderdeel is van het Chinese Tencent Games. Deze ontwikkelaar was eerder verantwoordelijk voor Call of Duty: Mobile.

Pokémon Unite is een MOBA-game

Hoewel Pokémon Unite niet wordt beschreven als een MOBA, komt het wel heel erg als zo’n game over. Het is een titel waarin je strijd in teams van vijf Pokémon en het tegen elkaar op moet nemen. Voordat je echter de strijd met iemand anders aangaat, is het verstandig om je eigen Pokémon te verbeteren. Dat doe je weer door verschillende wilde Pokémon te vangen. Op die manier verzamel je experience punten, ga je in levels omhoog en evolueert je Pokémon naar een sterkere versie. Tegelijkertijd zijn er verschillende punten in de map die je moet zien te veroveren om op die manier punten te verzamelen. Het team dat aan het einde de meeste punten heeft wanneer de tijd verstrijkt, wint het potje. De onderstaande video kun je gebruiken om de game te leren kennen. Wil je alleen de trailer zien? Dat kan hier.

Het zal je niet verbazen dat Pokémon Unite een game is die gratis is te downloaden. Dat is namelijk wel vaker het geval bij games in dit genre. Hoe de game ervoor gaat zorgen dat jij alsnog je geld uit gaat geven, dat is op dit moment nog niet bekend. Ook weten we nog niet wanneer je met de game daadwerkelijk aan de slag kunt gaan. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Pokémon Unite is een Pokémon-game met MOBA-elementen
Sluiten