Daniel Koster
Daniel Koster Games 23 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

De wetenschappelijke reden waarom je alle Pokémon wil vangen in Pokémon Go

Menig mens trekt er met zijn Pokémon Gear en accubesparende tips op uit om Pokémon te vangen. Maar wat is nou de reden dat we zo graag alle Pokémon willen vangen?

Gotta Catch ‘Em All

De slogan van Pokémon is briljant gevonden. Je merkt namelijk aan mensen dat het een letterlijke behoefte is om ze allemaal te vangen. Je moet ze allemaal vangen. Maar wat gebeurt er nou op psychologisch niveau met ons dat we zo met het vangen van Pokémon bezig zijn. Dat hebben wij ons in ieder geval wel eens afgevraagd als we met de benenwagen naar de Albert Heijn toeliepen in de hoop nog even wat Pokémon tegen te komen. De weet dat je dan ook je ei aan het uitbroeden bent geeft je een gevoel van geruststelling en spanning. But why? Het antwoord hebben we nu gevonden.

Alle Pokémon willen vangen, we kunnen er weinig aan doen

Zo, dat zijn flink wat redenen waarom wij alle Pokémon willen vangen. Van het duiken in een nostalgisch bad tot het geluksgevoel dat we verkrijgen via het vrijkomen van dopamine en het gevoel dat we bij een sociale groep behoren. Het lijkt ons logisch dat je daar lastig nee aan kunt verkopen. Het dingetje is natuurlijk wel dat het niet te ver moet gaan. Wij kunnen ons wel inhouden en vangen af en toe een Pokémon. Wanneer je (sociale) leven er echter onder gaat leiden en je de game tot de vermoeidheid toe speelt, dan gaat het mis. Let daarop, Pokémon Go is en blijft maar een spelletje! Die krijg je trouwens met deze video volledig onder de knie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De wetenschappelijke reden waarom je alle Pokémon wil vangen in Pokémon Go
Sluiten