Sam Dille
Sam Dille Games 10 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Deze Pokémonkaart kost meer dan een huis en verplettert alle records

We herinneren ons vast allemaal nog wel de tijd dat we Pokémonkaarten ruilden op het schoolplein. Als je die kaarten bewaard had, zou je nu flink kunnen binnenlopen. Een zeldzaam exemplaar wordt op dit moment namelijk voor een recordbedrag geveild.

Er wordt vandaag een wel heel bijzondere Pokémonkaart geveild op eBay. Het huidige bod gaat inmiddels richting de gemiddelde huizenprijs in Nederland. Er wordt verwacht dat de Pokémonkaart uiteindelijk voor een recordbedrag verkocht zal worden. Het komt niet vaak voor dat er zo veel geboden wordt op een Pokémonkaart, maar het klinkt zeker niet raar als je hoort om welke Pokémonkaart het gaat.

De populariteit van Pokémon blijft maar stijgen

Al tientallen jaren is het verzamelen van Pokémonkaarten immens populair. De afgelopen maanden is het verzamelen van de geliefde kaarten echter opeens nog een stuk populairder geworden. De community is tegenwoordig zelfs zo groot geworden dat het aantal verzamelaars een recordhoogte heeft bereikt. Door dit record is de prijs van kaartensets flink gestegen en zeldzame kaarten zijn nu onbetaalbaar geworden.

Een holografische Pokémonkaart

Een van de zeldzaamste Pokémonkaarten is de holografische Charizard uit de eerste editie die in 1999 uitgebracht werd. Momenteel wordt deze kaart geveild op eBay door PWCC Auctions met een bod van maar liefst 300.000 euro. De veiling eindigt zaterdag 12 december, maar zal zeker voor een recordbedrag de deur uitgaan. De vorige holografische Charizard, werd namelijk verkocht voor een bedrag van ‘maar’ 186 duizend euro aan rapper Logic.

Pokémonkaart Holographic Charizard
De Holographic Charizard (Afbeelding: PWCC Auctions)

De waarde van de Charizard is ook te danken aan haar hoge beoordeling. Pokémonkaarten worden namelijk uitgebreid beoordeeld voordat ze naar de veiling gaan. De kaarten worden beoordeeld op een schaal van 1 tot 10 PSA. Deze Charizard is beoordeeld met 10 PSA en dus nog in een uitstekende staat.

Verkoop je Pokémonkaarten nu

Als je zelf van plan bent om je Pokémonkaartensets te verkopen, dan is dit het perfecte moment. Nu de Pokémonrage gestegen is tot ongekende hoogte, zijn veel mensen bereid om zeldzame kaarten voor torenhoge prijzen te kopen. Zelfs als de kaart niet met 10 PSA beoordeeld worden, kunnen de kaarten opeens heel erg in waarde stijgen. Ga er dus juist nu voor!

Nieuwe update voor Pokémon Go!

Niet alleen Pokémonkaarten, maar ook de game Pokémon Go! is een steeds grotere rage aan het worden. Zo krijgt de game een van de grootste updates ooit. Lees hier alles over het nieuwe Pokémon Go!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze Pokémonkaart kost meer dan een huis en verplettert alle records
Sluiten