[VIDEO] Polar Ignite helpt je fitter te worden

De Polar Ignite is een sporthorloge dat vooral belooft je fitter te houden. Wie wil dat nou niet? Het concept van de Polar Ignite overtuigt, maar de uitwerking kan nog wel een tandje beter. In deze review legt Dominick je uit waarom.

Sporthorloge met smartwatchfuncties

Eerst maar even dit: hoewel de Polar Ignite in principe een smartwatch is, is het toch wel primair een sporthorloge. Dat wil zeggen dat je hem echt moet kopen voor het tracken van je activiteit en sportprestaties en het verhogen van je algehele fitheid. Hij kan wel notificaties doorgeven, maar dat werkt allemaal vrij beperkt.

Dat is trouwens helemaal prima. Zo lang je de Ignite koopt voor zijn sportieve features, dan is al het extra’s natuurlijk vooral mooi meegenomen. Ik heb de notificaties tijdens mijn testperiode eigenlijk altijd uit gehad. Mocht ik in een situatie komen waar ik wel op de hoogte gehouden wil worden van mijn nieuwe berichtjes, dan is het fijn dat dat kan.

Focus op fitheid

De primaire focus van de Ignite is dus fitter worden. Daarvoor heeft hij een erg nauwkeurige hartslagmeter, die omdat hij zo precies is allerlei extra zaken kan meten. Zo zegt de variatie in je hartslag, ook wel hartritmevariabilitiet, bijvoorbeeld iets over hoe gestresst je ben. Dat stelt de Polar Ignite in staat om te checken hoe gestresst je bent, en op basis daarvan tips te geven. Bovendien kan het horloge meten in hoeverre je nachtrust goed herstellend was voor je autonome zenuwstelsel; op basis daarvan krijg je tips over hoe je beter kunt slapen.

Polar Ignite met app
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Natuurlijk kan de Ignite je ook helpen met sporten. Er zijn tientallen sporten voorge├»nstalleerd die je kunt bijhouden; per sport krijg je een aangepast dashboard te zien. Ook geeft het horloge tips over wat voor training je kunt doen en helpt hij je bij krachttraining met verschillende oefeningen. Hardlopen kan er ook mee, maar dat gaat ‘m wat minder goed af. Door de extra zuinige GPS zit er soms nogal een afwijking in hoeveel je gelopen hebt.

Polar Ignite videoreview

Meer weten over de Polar Ignite? Check dan onze videoreview van het horloge hieronder. Mocht je liever op je gemak nalezen wat we van de Ignite vinden, dan kan dat in onze geschreven review.

Op de hoogte blijven van alle video’s van WANT? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal.

Reageer op artikel:
[VIDEO] Polar Ignite helpt je fitter te worden
Sluiten