Noah Korevaar
Noah Korevaar Gadgets 30 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Back to the basics: Polar introduceert betaalbare optische hartslagmeter

Polar heeft tijdens IFA 2017 een bijzondere optische hartslagmeter aangekondigd. Maak kennis met de Polar OH1, een wearable die uitblinkt in zijn simpliciteit.

Back to the basics met de Polar OH1

Fitness is de toekomst van smartwatches. Althans, als we de verkoopcijfers moeten geloven. Waar traditionele slimme horloges floppen, weten op fitness-gefocuste exemplaren het wel te overleven. Steeds meer fabrikanten willen daar een slaatje uit slaan.

Polar OH1 hartslagmeter

Allemaal leuk en aardig, maar daardoor worden veel fitness-gadgets halve computers. Slaap monitoren, je calorieën tellen en je nieuwste Whatsappjes binnenhengelen: het zijn allemaal extraatjes die standaard lijken te worden. Tof, maar dat maakt veel fitness-trackers steeds duurder.

Soms wil je gewoon een product dat goed is in een ding. Waarom zou je 300 euro neerleggen als je enkel je hartslag wil meten? Gelukkig snapt Polar dat. De fabrikant trapte tijdens IFA 2017 af met de onthulling van een nieuwe wearable. Maak kennis met de Polar OH1.

Polar OH1 hartslagmeter

Simpel doch slim

De wearable draagt in Nederland een prijskaartje van 80 euro. Het meten van je hartslag is alles wat het strakke apparaatje doet. En dat is juist de grote kracht van de Polar OH1, want de ervaring leert dat Polar daar ontzettend goed in is.

De Polar OH1 kan maximaal 200 uur aan hartslagmetingen opslaan. Je kunt meerdere workouts doen zonder een stopcontact te zoeken, want de wearable heeft een accuduur van 12 uur. Oh ja, nog een extraatje: de OH1 is tot dertig meter diep waterdicht.

Polar OH1 hartslagmeter

Middels de bijbehorende Polar Beat-app kun je in real-time je hartslag checken. Fitness-apps van derde partijen zijn ook een optie. De Polar OH1 mag dan een simpele gadget zijn vergeleken met bijvoorbeeld de Apple Watch, maar het is nog steeds 2017. De Polar OH1 gaat dus 80 euro kosten en is nu te pre-orderen. De eerste exemplaren worden medio september geleverd. Check hier al het andere IFA 2017 nieuws!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Back to the basics: Polar introduceert betaalbare optische hartslagmeter
Sluiten