Kiara Angelino
Kiara Angelino Gear 28 apr 2017

Fujifilm Instax Square SQ10 is dé perfecte (polaroid)camera voor Instagrammers

Instagrammers, jullie droom komt uit. Fujifilm heeft een instant doch digitale camera op de markt gebracht. De foto’s kunnen op een display gezien en bewerkt worden. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken of de foto er wel of niet goed uitziet.

Met de Fujifilm Instax Square SQ10 maak je de beste foto’s met mooie herinneringen. En dat is geen verkooppraatje ;-). Deze camera schiet alleen maar foto’s, zoals je van een polaroidcamera bent gewend, in vierkante formaten. Perfect voor op je insta-feed (als je de beelden digitaliseert)

Fujifilm

Foto’s terugzien op je Fujifilm

Deze nieuwe ‘Instax’ camera werkt totaal anders dan andere instant camera’s van Fujifilm. Zo heb je een LCD-scherm aan de voorkant tot je beschikking. Hier zie je in één oogopslag hoe de foto’s eruitzien. Dit is handig voor als je ze wil uitprinten. De camera heeft een printgeschiedenis, dus je kunt uitgeprinte foto’s terugzien en opnieuw printen.

Wat kan de camera nog meer?

Naast dat je de foto’s kan uitprinten, kunnen er 50 foto’s in het interne geheugen worden opgeslagen. Met een micro sd-kaartje kan het verder worden uitgebreid. SQ10 heeft ook een micro usb-poort om de camera op te laden. Je kunt via de poort echter geen foto’s overzetten.

Fujifilm

Tijdens het fotograferen

De camera heeft een sluiterknop aan de linker- en rechterkant zitten. Door de twee knoppen tegelijkertijd ingedrukt te houden, worden twee foto’s in één foto gecombineerd.

Fujifilm

Ook heeft de Instax Square SQ10 een digitale beeldsensor en beeldverwerkingstechnologie. Hierdoor kun je heldere foto’s bij weinig licht maken en close-up foto’s maken met een afstand van tien centimeter.

Bewerken met ‘insta’-filters

Er zijn in totaal tien filters die je kunt toepassen. Daarnaast is er een helderheidsfunctie en vignetering. Met de vignetering bepaal je hoe donker de hoeken van de foto worden. De functies en effecten kunnen voor- en nadat de foto gemaakt is worden ingesteld. Check it out:

De Instax Square SQ10 komt snel naar Nederland. Op Amazon is-ie al wel verkrijgbaar voor omgerekend ongeveer 260 euro. Ben jij ook helemaal weg van instant camera’s? Dit zijn ook vijf instant camera’s om toffe ‘polaroids’ mee te schieten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Fujifilm Instax Square SQ10 is dé perfecte (polaroid)camera voor Instagrammers
Sluiten