Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 15 jan 2019

Polaroid komt met betaalbare en compacte 3D-printer met wifi camera

Met een 3D-printer kun je allerlei handige dingen doen van je ontwerpen naar de fysieke wereld brengen tot extra onderdelen printen voor apparaten of meubelstukken. Helaas zijn de meeste 3D printers nogal prijzig en nemen ze daarbij ook nog eens redelijk wat ruimte in beslag. Polaroid wil daar een einde aan maken en komt binnenkort met de PlaySmart die niet alleen betaalbaar is, maar ook nog eens ernstig compact.

Compacte en lichte 3D-printer

De PlaySmart 3D-printer lijkt op een aangepaste versie van een Polaroid camera, maar in plaats van foto’s maakt het apparaat 3D-objecten voor je. Met het compacte apparaat kun je prints maken met een maximale grootte van 12 x 12 x 12 cm en wat betreft de hoogte van de lagen kun je gaan voor 50 tot 300 microns. Doordat de printer zo compact is, weegt hij ook niet al te veel en kun je hem met zijn gewicht van 5 kg makkelijk verplaatsen.

Polaroid PlaySmart 3D-printer

Live-feed op smartphone

Wat handig is aan het apparaat is dat er een wifi camera aanwezig is. Deze houdt het printproces voor je bij om later te kunnen bewonderen en kan zelfs een live-feed naar je smartphone sturen als je het meteen wilt zien. Verder kun je je ontwerpen naar het apparaat versturen via een SD-kaart, de USB-poort of de bijbehorende app. De 3D-printer werkt met .stl bestanden, welke je met Polaroid’s SmartPrep software meteen ook kunt bewerken. Op het bijbehorende platform vind je meteen ook inspiratie en bestanden als je even geen zin hebt om zelf aan de slag te gaan met 3D-modellen.

Polaroid PlaySmart 3D-printer

Vanaf 1 maart zou de PlaySmart beschikbaar moeten zijn met een prijskaartje van 449 euro. Het is uiteraard geen Aldi koopje, maar wel een stuk goedkoper dan behoorlijk wat andere printers waar je vaak boven de 1000 euro voor moet neertellen. Over 3D-objecten gesproken, ook Samsung is bezig met een spannend 3D-project. Het bedrijf zou namelijk werken aan een eerste echte holografische 3D telefoon.

Polaroid

Reageer op artikel:
Polaroid komt met betaalbare en compacte 3D-printer met wifi camera
Sluiten