Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 27 sep 2018

Volvo Polestar 1 officieel onthuld: eerste stap concurrentie Tesla

Al een tijdje verschijnen er om de zoveel tijd berichten over de eerste hybrid van Volvo dochterbedrijf Polestar. Onlangs was het na lang wachten echter eindelijk zover en is de Polestar 1 officieel in New York onthuld door de Polestar CEO Thomas Ingenlath. De automaker ziet de hybrid als een eerste stap om het uiteindelijk op te gaan nemen tegen Tesla.

Elektrische auto met mogelijkheid verbrandingsmotor

Hoewel de Polestar 1 een hybrid is, werd de auto niet helemaal als dusdanig gepresenteerd. Hij werd echter gepositioneerd op de markt als een volledig elektrische auto met de optie om ook voor de verbrandingsmotor te gaan. De auto is voornamelijk gericht op mensen die de overstap naar elektrisch rijden nog te groot vinden. Hij zou dienen als een gateway auto om twijfelaars te laten voelen wat voor geweldige ervaring het is om met een elektrische auto te rijden.

Polestar 1

Eerste en laatste hybrid

Wie voor de Polestar 1 gaat, moet echter niet al te veel gehecht raken aan de verbrandingsmotor. De Polestar 1 is namelijk de eerste en ook meteen de laatste hybrid die Polestar op de markt brengt. Daarna is het de bedoeling dat er alleen nog maar volledig elektrische auto’s geproduceerd worden met als eerste exemplaar de Polestar 2. Deze zou in 2019 moeten verschijnen en volgens Ingenlath wordt de EV ook een directe concurrent voor de Tesla Model 3. De bedoeling is echter niet om Tesla klanten af te pakken, maar om meer “bekeerlingen” te creëren voor elektrisch rijden.

Polestar 1

Drie elektrische motoren

Voorlopig is de Polestar 2 echter nog niet onthuld, maar weten we wel meer over de Polestar 1. De “elektrische auto met verbrandingsmotor optie” komt met een prijskaartje van omgerekend 132.ooo euro en is uitgerust met drie elektrische motoren, welke worden gepowered door dubbele 34kWh batterijen. Als je alleen voor elektrisch gaat, is de auto goed voor een rijbereik van zo’n 161 km. Volgens Polestar is dit het grootste bereik dat een hybrid op het moment te bieden heeft. Naast de elektrische motoren zijn er ook nog een turbo en V4 verbrandingsmotor van de partij. De auto is in totaal goed voor 6oopk en 1000Nm koppel.

Polestar 1

Polestar 1 niet bij Volvo dealers

De bedoeling is dat we de Polestar 1 ergens volgend jaar op de markt zien verschijnen, maar de auto’s zullen niet te vinden zijn bij de Volvo dealer. In plaats daarvan komen er speciale “Polestar Spaces” waar je de hybrid kunt bekijken en een testritje kunt maken. Mocht je vervolgens een Polestar kopen, kan deze bij je thuis worden afgeleverd. Verdere diensten worden echter wel afgehandeld door de Volvo dealers en kun je via de bijbehorende app regelen.

Volgend jaar gaat het dus gebeuren en zal Polestar gaan proberen bestuurders over te halen om over te stappen op elektrisch rijden met de Polestar 1 om vervolgens met de volledig elektrische Polestar 2 te gaan concurreren tegen Tesla’s Model 3. In de tussentijd moet Tesla ook al oppassen voor Mercedes, die onlangs zijn eerste commerciële EV heeft gelanceerd.

Techcrunch

Reageer op artikel:
Volvo Polestar 1 officieel onthuld: eerste stap concurrentie Tesla
Sluiten