Polestar heeft na elektrische auto ook eigen iPhone in het vizier

Smartphones Jeroen Kraak 6 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Terwijl er al jarenlang geruchten gaan over een Apple Car, lijkt nu het omgekeerde te gebeuren. Een bouwer van elektrische auto’s wil zich gaan richten op de smartphonemarkt. Wordt dit een bedreiging voor de iPhone?

Hoewel Apple onderzoekt of het een rol wil gaan spelen in de markt voor elektrische auto’s, lijkt het er niet van te komen. De iPhone-maker werd twee jaar geleden gelinkt aan verschillende autobedrijven zoals Hyundai, maar nu is het stil.

Polestar gaat een iPhone-concurrent maken

Maker van elektrische auto’s Polestar gaat wel de omgekeerde stap maken. Het ontwikkelt nu een eigen smartphone en werkt hiervoor samen met het Chinese Xinji Meizu. Geen rare stap, want beiden zijn eigendom van de Chinese autoproducent Geely.

Als alles goed gaat komt in december de eerste smartphone van Polestar op de markt. De grote vraag is wat we kunnen verwachten, al lijkt het niet dat het meteen de iPhone gaat uitdagen.

Toch lijkt er wel een idee achter te zitten, want Polestar is een premiummerk qua elektrische auto’s van Geely. Dat kan niet gezegd worden van Xinji Meizu. De telefoons bevinden zich vooral in het middensegment. Door de naam van Polestar te gebruiken kan het een hoger segment aanboren en richting de iPhone gaan.

Op dit moment draait op de auto’s van Polestar een native versie van Android. Op Xingji Meizu draait Flyme, een soort softwareschil dat is gebaseerd op Android. Het plan van Geely is om in de Polestars ook Flyme te gebruiken. Met de komst van een speciale smartphone moet de synchronisatie tussen telefoon en elektrische auto nog makkelijker gaan.

Polestar 2
De Polestar 2 (Afbeelding: Polestar)

Van elektrische auto naar smartphone

De stap van een auto naar een smartphone lijkt opmerkelijk, maar Polestar is zeker niet het enige merk dat dit doet. Eerder kondigde het eveneens Chinese NIO aan dat het deze maand een eigen smartphone wil uitbrengen en dus de concurrentie wil aangaan met de iPhone en de Samsung Galaxy-telefoons.

Overigens is Polestar er niet vies van om in nieuwe markten te duiken in plaats van de elektrische auto. Zo ontwikkelt het op dit moment met het Zweedse Cake elektrische bromfietsen. Daarnaast werkt het eveneens Zweedse Allebike samen met de automaker aan een mountainbike. Die iPhone-concurrent is dus zo gek nog niet.

Nieuwe Tesla Model 3 krijgt tweede beeldscherm, groter actieradius en meer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen