Ilona Braam
Ilona Braam Home 17 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Deze politieke lamp bliksemt elke keer dat Trump weer iets tweet

Veel mensen blijven zich afvragen hoe Donald Trump ooit president van één van de meest invloedrijke landen heeft kunnen worden. Maar feit is dat hij het is gekozen en de president lijkt geen genoeg te kunnen krijgen van Twitter. Helaas zijn het meestal geen berichten zijn waar je vrolijk van wordt en om dat gegeven fysiek vorm te geven heeft ParseError een bliksemende lamp ontworpen, welke verbonden is aan de tweets van Trump.

Tweets van Trump zorgen voor stormachtige reactie in lamp

De lamp gaat onder de naam Political Lamp en bestaat uit een soort stolp, waaronder wollig uitziend materiaal is gestopt om wolken na te bootsen. Elke keer als Trump weer eens bezig is met één van zijn tweet beledigingen, begint de lamp met zijn op storm lijkend patroon van licht. Het effect is behoorlijk realistisch en geeft perfect de stormachtige posts van Trump weer. Overigens zou het ook mogelijk moeten zijn om de politieke lamp aan een ander Twitter account te koppelen. Als je constant bliksem in je kamer wilt, zou je bijvoorbeeld Kim Kardashian kunnen volgen.

Political Lamp

Trump’s tweets kunnen verregaande gevolgen hebben

Behalve dat de Political Lamp gewoon mooi is om naar te kijken, hebben de makers er een diepere bedoeling mee. Wanneer de gemiddelde persoon iets op Twitter plaatst zal dat meestal niet zulke verregaande gevolgen hebben. Met de tweets van Trump ligt dat natuurlijk heel anders en de wereld houdt vaak zijn adem in om de onnadenkendheid, waarmee de president berichten lijkt te spuien.

Political Lamp

Political Lamp belichaamt het huidige stormachtige tijdperk

Trump lijkt het fijn te vinden om iedereen van actrices tot Jeff Bezos van Amazon en zelfs Kim Jong-un tegen zich in het harnas te jagen. En de Noord-Koreaanse politicus en militair heeft nou net de beschikking over atoomwapens om daadwerkelijk een derde wereldoorlog te beginnen. Het stormen van de lamp belichaamt het gevaarlijke tijdperk waarin we leven, waarin de tweets van één man het lot van miljoenen mensen kan bepalen.

Hoewel veel mensen de Political Lamp wel in huis zouden willen halen, is er op het moment maar één exemplaar. De makers lijken helaas ook geen plannen te hebben om er meer te maken. Toch jammer, want afgezien van de duistere bedoeling is het een mooi kunstwerkje. Gelukkig hebben we nog LG met zijn flexibele OLED lampen. Ook deze kun je gebruiken om je verlichting wat meer kunstzinnig te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BGR

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze politieke lamp bliksemt elke keer dat Trump weer iets tweet
Sluiten