Rutger Houweling
Rutger Houweling 19 nov 2013
Leestijd: 1 minuut

Politie in de Verenigde Staten gaat een ‘Smell-O-Scope’ gebruiken om marihuana te ruiken

Zoals je op bovenstaande afbeelding al kunt zien ziet het er hilarisch uit. Politieagenten in de Verenigde Staten gaan dit apparaat gebruiken om wiet te ruiken. Het apparaat heeft de naam Nasal Ranger gekregen en ziet eruit als de Smell-O-Scope van de animatie-serie Futurama. De Nasel Ranger is een olfactometer waarmee je allerlei geuren mee kunt detecteren.

Politiehonden hoeven gelukkig nog niet bang te zijn dat ze hun baan gaan verliezen, want de Nasal Ranger werkt namelijk nog niet perfect. De politie in de Verenigde Staten wil het apparaat vooral gaan gebruiken om erachter te komen wie er op straat een joint aan het roken is. Marihuana is namelijk in een aantal steden gelegaliseerd, maar het roken hiervan op straat niet. Dit vervuilt blijkbaar de lucht.

Een boete voor het buiten roken van een joint in Denver kan je tot tweeduizend dollar kosten. Misschien goed om te weten is dat het buiten roken van een joint hier in Nederland ook verboden is. Hier kun je een boete krijgen van 180 euro. De Nasel Ranger is natuurlijk geen echte Smell-O-Scope, maar het ziet er in ieder geval wel grappig uit. We kunnen niet wachten tot ze het in Nederland gaan gebruiken. Jullie ook?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Politie in de Verenigde Staten gaat een ‘Smell-O-Scope’ gebruiken om marihuana te ruiken
Sluiten