Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 23 mei 2018

Polk Assist: slimme speaker met Google Assistant, Chromecast en Android Things

Polk Audio is een bedrijf dat zich ervoor inzet om de hoogst mogelijk geluidskwaliteit te leveren met hun audio systemen. Eerder kwamen ze al met Chromecast integratie, zodat je makkelijk muziek kunt streamen via bijvoorbeeld Google Play Music, Spotify en TuneIn. De volgende logische stap zou dan natuurlijk een slimme speaker zijn en dat is precies wat ze hebben gedaan. Maak kennis met de Polk Assist.

Assist voor Google Assistant

Het woord “Assist” in de naam geeft aan dat de speaker je bijstaat met allerlei karweitjes in huis. Het is tenslotte een slimme speaker en je kunt hem gebruiken om allerlei smarthome apparaten aan te sturen. De Assist zou tevens ook kunnen slaan op het feit dat de speaker is uitgerust met Google Assistant als virtuele assistent om je bij je taakjes te helpen.

Polk Assist slimme speaker

Eerste Android Things slimme speaker

Het is duidelijk dat de Polk Assist zwaar steunt op de systemen en algoritmes van Google om te functioneren. Onlangs onthulde Google tijdens zijn I/O conferentie het Android Things platform en de Polk Assist is de allereerste slimme speaker die gebouwd is door gebruik te maken van Android Things System-on-Modules (SoMs). Dat betekent dat de speaker regelmatig nieuwe features en veiligheidsupdates van Google ontvangt. Via de Android Things algoritmes wordt de slimme speaker ook steeds slimmer en zou je gebruikservaring met het apparaat steeds beter moeten worden.

Polk Assist slimme speaker

Polk Assist voor slimmigheid en goede audio

Het lijkt erop dat de Polk Assist de ideale speaker is om in huis te halen met niet alleen Chromecast ondersteuning maar meteen ook met Google Assistant. Daarnaast ben je ook verzekerd van briljante audio, wat niet altijd het geval is bij slimme speakers. Ook Apple vindt het belangrijk dat zijn HomePod kwalitatief goede audio levert en binnenkort zou het bedrijf komen met een goedkopere slimme speaker.

Electronic House

Reageer op artikel:
Polk Assist: slimme speaker met Google Assistant, Chromecast en Android Things
Sluiten