Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Home 21 december 2018

Polk Audio Signa S2 soundbar review: budgettopper

Met de steeds dunnere televisies die op de markt komen boeten veel modellen helaas in aan geluidskwaliteit. Gelukkig bieden soundbars een mooie oplossing.

Polk Audio Signa S2 soundbar review

Vooral omdat ze ook in het budgetsegment steeds beter worden. Een goed voorbeeld daarvan is de Polk Signa S2 Soundbar, een soundbar die wij de afgelopen weken getest hebben.

Het gaat om een budgetsoundbar waar je ook nog eens een draadloze subwoofer bij krijgt. Polk Audio belooft een rijk geluid met diepe bas dankzij Dolby Digital Decoding, waardoor je een natuurlijker geluid krijgt dan wat je televisie waarschijnlijk standaard aan kan.

Polk Audio Signa S2 soundbar review

Het blijft echter niet bij een standaard soundbar met degelijk geluid (waarover later meer). Polk heeft ook een aantal handige snufjes zoals Voice Adjust ingebouwd. Daardoor zijn stemmen in muziek en films beter te verstaan, zonder dat je het volume een stuk hoger moet zetten, zoals vaak een probleem is bij films.

In de praktijk

Maar goed, dat is allemaal leuk en aardig, maar hoe pakt dat in de praktijk uit? Goed, kunnen we je direct geruststellen. We hebben meerdere modellen in dit prijssegment getest, maar de Signa S2 steekt qua geluidsbeleving toch zijn kop boven het maisveld uit.

Polk Audio Signa S2 soundbar review

Zowel qua hogere tonen als de diepe bas kan de Signa S2 met gemak vrijwel elk nummer of film aan. Wanneer films bijvoorbeeld in oorlogsscènes een barrage aan gedetailleerd geluid op je afvuren, heeft de Signa S2 Soundbar het echter soms moeilijk.

Polk Audio Signa S2 soundbar review

Naar minpunten zoeken

Dan zijn we echter echt naar minpunten aan het zoeken, want over het algemeen beviel de Polk Audio Signa S2 uitstekend. Het bevestigen aan de muur is een makkie en de bouwkwaliteit is degelijk. Het design zal geen prijzen winnen, maar dat maakt de soundbar tegelijkertijd ook juist subtieler.

De draadloze subwoofer is een mooie bonus, al merk je daar wel over wat voor prijssegment we het hebben. Als je al een high-end subwoofer hebt staan, dan ga je een verschil merken.

Polk Audio Signa S2 soundbar review

Als je de Polk Audio Signa S2 koopt als een complete oplossing voor je televisie, dan zul je niet teleurgesteld worden. Ja, er zijn betere soundbars, maar dan zit je al snel met een flink prijsverschil voor je echt significant verschil gaat merken.

De Polk Audio Signa S2 Soundbar is nu verkrijgbaar voor 249 euro.

Reageer op artikel:
Polk Audio Signa S2 soundbar review: budgettopper
Sluiten