Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 6 dec 2015

Polycade is de toekomst van de retro Arcadekasten

“De toekomst van de retro Arcadekasten.” Klinkt vaag, maar dat is het niet. We kennen allemaal die geweldige retro Arcadekasten wel. Dat zijn echter niet de meest moderne kasten die je zomaar in de woonkamer zet. Daarom heeft een slimme dude uit Los Angeles een moderne Arcadekast ontwikkeld, waarmee je én alle retro games met twee personen kunt spelen én past-ie in menig woonkamer.

De Polycade

De hippe Polycade beschikt over een Raspberry Pi en een 28-inch LED-scherm waardoor de resolutie van de games ook beter uitvalt dan de retro Arcadekasten. Je kunt ‘m aan de muur monteren en staan er op de 8GB aan opslagruimte zo’n honderd games. Maar je kunt er zelf ook games aan toevoegen. Het systeem ondersteunt Atari 800, Atari 2600, Game Boy Advance, Game Boy Color, Game Gear, Sega Master system, Sega Genesis, NES, Turbo Grafx 16 en SNES games. Check onderstaande video voor een eerste indruk.

Zelf in elkaar knutselen

Je kunt ervoor kiezen om de Polycade zelf in elkaar te knutselen. Dan betaal je zeshonderdvijftig euro inclusief verzendkosten. Ben je niet zo handig en wil je een compleet pakket? Dan betaal je ruim veertienhonderd euro. En dan moet je ‘m nog naar Nederland zien te krijgen. Hier te bestellen.

Reageer op artikel:
Polycade is de toekomst van de retro Arcadekasten
Sluiten