Ilona Braam
Ilona Braam Tech 18 mei 2018
Leestijd: 3 minuten

Deze opvouwbare minicomputer stop je zo in je zak

Als je on-the-go of tijdens vergaderingen veel moet typen is een laptop handig, maar best groot om telkens maar bij je te hebben. Het zou handiger zijn als je het schrijven op je smartphone zou kunnen doen, maar deze is daar weer minder handig voor. Enter Pomera: een apparaatje zo groot als een smartphone, dat uitklapt tot minicomputer inclusief fysiek toetsenbord.

Oplossing voor zware, grote en trage laptops

Pomera is een Japanse creatie, die ze daar als sinds 2008 hebben. Hij is ontworpen voor mensen die onderweg  of tijdens zakenreizen ontevreden waren met hun laptop, die zwaar, groot en langzaam was en daarbij ook nog eens snel leeg ging (ja we hebben het over 10 jaar geleden). Niet alleen waren de laptops onhandig, maar mensen werden tijdens besprekingen ook afgeleid door de dingen. Ze gingen bijvoorbeeld het internet op om te surfen.

Pomera minicomputer

Uitklapbaar toetsenbord met automatische pootjes

Natuurlijk was Pomera voor deze mensen ideaal. Het is klein en komt met een 6 inch elektronisch display met E ink, zonder verdere afleidingen. Je kunt hem makkelijk in je tas stoppen en overal mee naartoe nemen. Het geweldige aan het apparaatje is dat je het helemaal om kunt omtoveren tot een minicomputer. Eerst klap je het scherm open en vervolgens klap je het toetsenbord naar links en rechts verder uit. Het toetsenbord heeft zelfs aan de onderkant pootjes, die automatisch uitschuiven wanneer je het opvouwt.

Pomera minicomputer

Twintig uur aan schrijfplezier

Het apparaatje werkt met twee AA of eneloop batterijen en zou hiermee zo’n 20 uur meegaan. Dat is ruim genoeg om de dag door te komen en je kunt de batterijen makkelijk weer vervangen als ze op zijn of opladen als je oplaadbare batterijen gebruikt. De opslagruimte kun je uitbreiden met een SD-kaartje, hoewel teksten doorgaans niet zoveel plek in beslag nemen.

Pomera minicomputer

Draadloos teksten overbrengen naar je computer

Als je klaar bent met typen, kun  je je werk via een microUSB kabel of het SD-kaartje overbrengen naar je computer. Via FlashAir zou je het ook draadloos kunnen doen via je LAN netwerk. Voor iPhone gebruikers is er nog een extraatje. Deze kunnen namelijk gewoon een QR code scannen om teksten via de Pomera app op hun toestel te krijgen.

Pomera minicomputer

Pomera minicomputer niet voor ons

Dit klinkt allemaal best handig, maar er is wel een nadeel. De minicomputer is namelijk op het moment alleen beschikbaar in Japan en Amerika. Voor de tiende verjaardag van Pomera hebben ze het apparaat nu ook als een Kickstarter project gelanceerd, maar alleen voor mensen in de VS. Hopelijk realiseren ze zich snel dat wij hem ook willen. Mocht je een adres in de VS hebben, kun je hem via Kickstarter bestellen voor 295 euro.

Aan de andere kant kun je ook wel gewoon voor een tablet gaan, zoals Huawei’s nieuwe MediaPad. Met een hoesje kun je er dan ook een toetsenbord aan koppelen om er een minicomputer van te maken. Het is dan wel wat groter dan de Pomera, maar nog steeds klein genoeg om mee te nemen. En je hebt ook nog eens een groter display inclusief kleuren en apps. Maar misschien word je dan weer afgeleid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Kickstarter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze opvouwbare minicomputer stop je zo in je zak
Sluiten