Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Gadgets 11 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Potje ijshockey in je achtertuin? Het kan met deze Ez Ice pop-up kit

Écht koude winters gaan wij in Nederland waarschijnlijk niet meer krijgen. Dat is bijzonder jammer, want zodra het vriest bindt de Hollander het liefst direct de schaatsen onder. Die grote plas water zal misschien niet meer helemaal dichtvriezen, maar dit alternatief is wel haalbaar met een paar dagen vorst. Wat dacht je van een pop-up ijshockeyring in je achtertuin?

IJshockeyring in je achtertuin

De EZ Ice Backyard Hockey Rink is een do-it-yourself ijshockeyring die je binnen een uur in elkaar knutselt. Hij bestaat uit vloerpanelen en een boarding die je eenvoudig met elkaar verbindt. Gaat het een paar dagen achter elkaar vriezen, dan zet je deze zo op. Het enige dat je daarna hoeft te doen is het veld te vullen met water en daarna kun je lekker los gaan met je vrienden tijdens een potje ijshockey.

ijshockey

Het ontwerp van de ijshockeyring is bedacht door ontwerpers van de Yale University. Voor het in elkaar zetten van deze ring heb je geen gereedschap nodig. De vloerpanelen en boarding zijn met elkaar te verbinden via een simpel systeem dat je met banden in elkaar klikt, net als het kliksysteem dat aan de hengsels van je rugtas zit. Er is slim nagedacht over het gebruik van water in de ring. Wanneer hij is gevuld met water dan drukt dit tegen de ijshockeyring aan waardoor de panelen nog steviger in elkaar schuiven.

De ijshockeyring stabiliseert zichzelf en staat ook rechtop uit zichzelf, waardoor hij letterlijk door iedereen neergezet kan worden: van een kind van tien jaar tot een gespierde berenbonk.

Een duur potje ijshockey

De ring komt in verschillende maten, variërend van 9 x 4,5 m. tot 60 x 25 m. De prijs begint bij 1.700 dollar. Helaas wordt er nog geen standaard levering naar Nederland aangeboden. Troost jezelf met de gedachte dat het ook komende winter waarschijnlijk niet koud genoeg wordt om gebruik te maken van deze ijshockeyring. Tof blijft-ie wel.

Wil je nog een koud kunstje zien? Kijk dan hier hoe de Jaguar XF Sportbrake een olympische skier naar een nieuw wereldrecord sleept.

Dit artikel verscheen als eerste op outdoormanners.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Potje ijshockey in je achtertuin? Het kan met deze Ez Ice pop-up kit
Sluiten