Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 30 nov 2018

Audi en Pop.Up testen autonome vliegende taxi Next

De automatisering en de opkomst van zelfrijdende auto’s biedt uitzicht op een toekomst zonder fileproblemen. Taxi’s die op de meest efficient mogelijke manier hun passagiers vervoeren, zonder opstoppingen of inefficiënte verspreiding. De volgende stap? Vliegende, zelfrijdende taxi’s. Die toekomst is dichterbij dan je denkt.

Audi test Pop.Up Next: vliegende taxi

Audi, Airbus en Italdesign zijn begonnen met het testen van de Pop.Up Next. Dat is een werkend prototype van een vliegend en zelfrijdende taxi. Het concept combineert dus een auto die autonoom rijdt met een drone die mensen kan vervoeren.

De eerste tests zijn al geslaagd, al is dat niet helemaal representatief. Tot nu toe testten Audi en Airbus namelijk een 1:4 schaalmodel. Toch zien beide partijen voor zich dat er nog binnen tien jaar een volledig model actief zal zijn in grote steden. Van rijden naar vliegen zonder uit de taxi te hoeven stappen: Audi gaat voor optimale efficiëntie en comfort.

Audi is de auto aan het testen in Zuid-Amerika met Voom, een dochterbedrijf van Airbus. De autofabrikant brengt mensen naar geboekte helikoptervluchten in Mexico-Stad of Sao Paulo. Tijdens de testvluchten kreeg de vluchtmodule het voor elkaar om de passagiersmodule op de grondmodule te plaatsen. De auto reed vervolgens geheel autonoom weg.

De volgende stap? Het ontwikkelen van een prototype van de uiteindelijke grootte. Om op die schaal geheel autonoom en accuraat te rijden en vliegen, wordt nog een grote uitdaging. Audi’s Dr. Bernd Martens, tevens president van italdesign, is er in ieder geval duidelijk over: “Vliegende taxi’s komen er aan.”

Reageer op artikel:
Audi en Pop.Up testen autonome vliegende taxi Next
Sluiten