Popcorn Time keert terug: nieuwe versie aangekondigd

Popcorn Time, de illegale streamingdienst voor films en series, keert terug. Op Twitter maakte het account dat vier en half jaar geleden het einde van de dienst aankondigde, bekend dat er een nieuwe versie komt.

Met streamingdiensten als Netflix, Disney+, Amazon Prime Video en Videoland zou je bijna vergeten dat illegaal kijken nog een ding is. Waar titels vroeger massaal illegaal gedownload werden, deed Popcorn Time het net even anders. Het was een heuse streamingdienst waar mensen geen cent voor hoefde neer te leggen. Het zorgde voor flink wat populariteit, en dus ook voor flink wat problemen. De stekker ging er zo goed als uit. En daar komt nu dus verandering in.

Popcorn Time keert terug

Het Twitter-account maakt bekend dat versie 0.4 van Popcorn Time beschikbaar is. Deze is te gebruiken op de website PopCorntime.app. De versie heeft de naam Love in the Time of Corona gekregen. Het lijkt erop dat de ontwikkelaars de dienst weer hebben teruggebracht, omdat veel mensen op dit moment thuis zitten.

De dienst is beschikbaar voor Windows, macOS, Linux, iOS en Android.

Van succes tot problemen

In het jaar 2014 maakten we voor het eerst kennis met Popcorn Time. Destijds was de dienst vooral vernieuwde vanwege de streaming-constructie die ermee gepaard ging. In tegenstelling tot andere illegale diensten hoefde je films en series niet helemaal te downloaden om ze te bekijken.

Het zorgde voor flink wat succes en Popcorn Time werd al snel gezien als de gratis versie van Netflix. Maar legaal was het niet. Het zorgde voor een hoop problemen en juridische stappen. Popcorn Time werd meerdere keren offline gehaald en in sommige landen was er een blokkade voor de dienst.

In de afgelopen jaren kwamen af en toe nieuwe versie van de streamingdienst online. Maar over het algemeen werd Popcorn Time offline gehouden.

Popcorn Time in 2020: heeft het nog zin?

De vraag is alleen wel in hoeverre Popcorn Time in 2020 nog zin heeft. Uiteraard zullen er genoeg mensen zijn die films en series liever gratis bekijken, maar de drempel is tegenwoordig wel ontzettend laag.

Voor een euro of drie kan je een nieuwe film huren en voor minder dan tien euro heb je anno 2020 een abonnement op Netflix. Is dat te veel, dan is Amazon Prime Video (bij een Prime-abbonement) voor €2,99 aan te schaffen. Kortom: er is heel veel te kijken voor weinig geld.

Daarbij is het illegaal om gebruik te maken van dit soort diensten. Doe het gewoon niet.

Reageer op artikel:
Popcorn Time keert terug: nieuwe versie aangekondigd
Sluiten