Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Gadgets 1 feb 2018

Met Poptheatr op je hoofd kijk je schaamteloos in alle rust een filmpje ?

Op Kickstarter komen er regelmatig bizarre projecten voorbij. Sommige projecten zijn zo bizar, dat je ze gewoon moet hebben. Zo ook Poptheatr: de ultieme privé bioscoop.

Voor de eenzame filmkijker

Een film kijken in de bioscoop is heerlijk, maar de stap om naar de bios te gaan is soms net iets te groot. Daarnaast bestaat de kans dat je naast luidruchtige mensen zit die je complete filmervaring verprutsen. Een van de grootste redenen om de bioscoop te vermijden is voor sommigen van ons het gebrek aan privacy en persoonlijke ruimte. Herken jij jezelf hier in, dan is Poptheatr ideaal.

Poptheatr is een uitvinding van Eli Silva en Samir Faizi, twee Amerikaanse studenten. De gadget moet dé oplossing zijn op de ongemakkelijkheden die het kijken van series en films op je tablet, smartphone met zich meebrengen.

Poptheatr is het beste te omschrijven als een emmer voor op je hoofd, die fungeert als mini-bioscoop. Terwijl je rustig op je rug ligt kun je al je favoriete series en films kijken. Normaliter wanneer je een video kijkt op je smartphone is het lastig een comfortabele houding voor je nek te vinden. Daarom is dit de oplossing. Tenminste, dat vinden de bedenkers van het emmer-achtige apparaat.

Poptheatr

Poptheatr: voor wie geen schaamte kent

De gadget is uit te vouwen als een soort van tent die over je hoofd geplaatst moet worden. Hij is voorzien van Bluetooth. Je kun je beeldscherm (tablet of smartphone) boven in de tent vastmaken, net als de bijbehorende speaker. Steek je hoofd in de cilinder-vormige tent, et voila: het kijken kan beginnen.

Poptheatr

De bijgeleverde speaker heeft een batterijduur van acht uur, en is ook te gebruiken als powerbank. Handig wanneer je smartphone bijna leeg is terwijl je pas net aan de film begint. Bij de portable cinema hoort ook een afstandsbediening die werkt op Bluetooth. Hiermee kun je de video gemakkelijk pauzeren, terugspoelen, het volume aanpassen en alle andere dingen die je met een afstandsbediening kunt doen.

De gadget is gemakkelijk op te vouwen en mee te nemen. Handig wanneer je bijvoorbeeld in een park een film wilt kijken, in je eentje. Tape wel al je spullen aan je lichaam, want je ziet het dus niet wanneer iemand er met je tas vandoor gaat.

poptheatr

Is deze gadget helemaal top? Nou, nee. Maar Poptheatr is wel het ideale cadeau voor die ene vriend met minder dan nul schaamte en een liefde voor het eenzaam kijken naar films. De filmtent is te pre-orderen op Kickstarter voor 43 euro. Het zal ons echter benieuwen of hij daadwerkelijk in productie gaat. Wij binge watchen Netflix liever op een van deze vijf budget 4K televisies onder de 500 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Met Poptheatr op je hoofd kijk je schaamteloos in alle rust een filmpje ?
Sluiten