Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 14 feb 2020

Populaire Japanse game Sakura Wars komt in april uit

In Japan heb je een groot aantal titels die daar enorm populair zijn, maar de weg naar het Westen nooit echt hebben gevonden. Sakura Wars is daar een goed voorbeeld van. Die serie is groot in Japan, maar heeft nooit wat in het Westen gedaan.

Het meest recente deel uit de serie werd in december van vorig jaar in Japan uitgebracht. Het was al een lange tijd duidelijk dat deze game ook naar het Westen zou gaan komen, maar nu weten we wanneer Sakura Wars daadwerkelijk verschijnt.

Sakura Wars verschijnt in april

Vanaf 28 april kun je met Sakura Wars aan de slag. De game verschijnt dan exclusief op de PlayStation 4. In Japan begon de serie al in 1996 op de Sega Saturn en kreeg daarna verschillende vervolgen. De game kan gezien worden als een mix tussen een Japanse RPG, een actie game, een visual novel en een datinggame. Wat dat betreft is het een heerlijke Japanse game. Om alvast in de stemming te komen, kun je hieronder de trailer van de game bekijken.

Sakura Wars neemt je mee naar een aparte wereld. Het is gebaseerd op de Japanse hoofdstad Tokio met zijn verschillende wijken, maar alles is tegelijkertijd ook behoorlijk anders. Het is een wereld uit de tijd van de samurai, maar tegelijkertijd zijn er allemaal technologische elementen te vinden. Het is steampunk, maar dan net wat anders. Je krijgt te maken met een demonische bedreiging en moet er voor zorgen dat alles goed gaat komen. Gelukkig sta je er niet alleen voor en maak je in de game kennis met verschillende personages.

Sakura Wars
Genoeg gespreksstof (Afbeelding: Sega)

Sakura Wars maakt gebruik van het zogenaamde dynamische LIPS-dialoogsysteem (dat kenmerkend is voor de serie), waarbij wat je zegt en hoe je dit zegt zowel op als buiten het slagveld invloed heeft. Kortom, je moet in de game gebruik maken van je gevoel om het tot een goed einde te brengen. De game maakt gebruik van de Japanse stemmen met een Engelse ondertiteling. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Populaire Japanse game Sakura Wars komt in april uit
Sluiten