Populaire Koreaanse boyband BTS komt naar Fortnite

Epic Games weet regelmatig grote namen naar Fortnite te trekken. Dit keer is het de beurt aan de populaire band BTS.

Muzieksmaken veranderen eens in de zoveel tijd. Waar vroeger nog de Backstreet Boys en OneDirection een enorme vrouwelijke fan schare achter zich aan hadden lopen, is het tegenwoordig het Koreaanse BTS dat menig hart van meisjes sneller laat kloppen. Niet alleen in eigen land kent de groep veel fans, maar ook over de hele wereld weten velen de muziek van de jongens te waarderen. Epic Games ziet dat ook en dus is het een ideale marketingmachine om Fortnite na de ruzie met Apple extra onder de aandacht te brengen.

BTS gaat optreden in Fortnite

BTS gaat namelijk hun nieuwe video voor het eerst vertonen op het party royale-eiland van Fortnite. Het is een choreografie video van hun single Dynamite. Als je die wil zien moet je op 26 september inschakelen om 2.00 uur ’s nachts. Ja, je moet er wat voor over hebben om de jongens in actie te zien komen. Naast de video brengt Epic Games ook twee nieuwe emotes naar Fortnite. Deze zijn ontworpen door de leden van BTS. Vanaf 23 september zijn ze te koop.

Het is niet voor het eerst dat er een muziekact naar Fortnite komt. Eerder dit jaar traden ook al Marshmello en Travis Scott virtueel op in Fortnite. Dit alles gebeurt op een speciaal eiland in de game dat speciaal gemaakt is om samen te kijken naar films en concerten. Muziek wordt een steeds groter onderdeel van Fortnite en daarvoor heeft Epic Games zelfs een studio geopend in Californië. Hier kunnen acts optreden waarna het op het eiland wordt uitgezonden. Vermoedelijk komen er dus nog meer optredens aan volgende maand. “Als je op tour bent als band, wil je een stop maken op de Fortnite Stage,” liet Nate Nanzer eerder weten aan The Verge. BTS doet dat nu.

Epic Games vs. Apple

Het is fijn voor Epic Games dat ze weer eens positief in het teams komen met BTS. De laatste weken ging het natuurlijk vooral over het gevecht met Apple en diens App Store. Het bedrijf wilde klanten buiten Apple om laten betalen voor hun diensten. Dit accepteerde Apple niet, waarop het besloot om Fortnite uit de App Store te halen. De twee proberen het nu verder uit te vechten voor de rechter.

Reageer op artikel:
Populaire Koreaanse boyband BTS komt naar Fortnite
Sluiten