Vijf redenen om (niet) in Populous (PPT) te investeren

Populous (PPT) werkt met de blockchain en draait om de wereld van de invoice finance factoring. Het is een vorm van debiteurenfinanciering, waarbij een bedrijf zijn openstaande facturen kan overdragen naar een gespecialiseerd bedrijf. Het factoringbedrijf betaalt tegen een vergoeding meteen de bedragen van de facturen uit. Populous wil dit proces sneller en goedkoper maken. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor Populous te gaan.

Factoring industrie is triljoenenmarkt

Een pluspunt aan Populous is juist dat het zich bezig houdt met invoice finance factoring. Er zijn veel bedrijven, die gebruik maken van een factoringbedrijf en hierdoor redelijk wat geld kwijtraken. Het is een een triljoenenmarkt en een systeem waarbij je meer geld overhoudt zal voor veel bedrijven aantrekkelijk zijn. Dat is in het voordeel en zou ervoor kunnen zorgen dat Populous erg groot wordt.

Populous cryptocurrency

Ervaring binnen de sector

Het feit dat de factoring industrie een trljoenenmarkt is, wil natuurlijk nog niet zeggen dat Populous het systeem dat het binnen deze markt zal gaan maken. Het systeem lijkt wel een stapje voor te hebben, aangezien de CEO al jaren werkt in de factoring industrie en met zijn ervaring betrouwbaarder zal overkomen dan een paar ontwikkelaars die een systeem hebben ontwikkeld voor een industrie waar ze verder niks mee te maken hebben. Uiteraard is de ervaring zelf ook van grote waarde. De CEO heeft verder ook zijn eigen software ontwikkeld om de bedrijven die aan Populous mee willen doen te evalueren.

Facturen lijken veiliger

Bij Populous wordt het factoringbedrijf vervangen door investeerders die de facturen kopen. Een bedrijf biedt een factuur aan met een bepaalde korting en bepaalde voorwaarden en als investeerder kun je zo’n factuur financieren. Het bedrijf kan hierbij zelf bepalen hoe hoog de korting is en zit niet vast aan tarieven van een factoringbedrijf. Als investeerder koop je de facturen met Populous tokens en het voordeel voor jou is dat je een soort rente krijgt op je het bedrag van je gekochte facturen. Op het moment dat de factuur betaald wordt door de klant van het bedrijf, krijg jij het bedrag van de originele factuur. Je kunt dus meer verdienen dan je investeert, door de rente die je verdient en het feit dat je meer krijgt voor de factuur dan je ervoor betaalt. Het systeem zou veel mensen kunnen aantrekken, omdat het wat stabieler lijkt dan gewoon cryptocoins kopen, die van de ene op de andere dag hun waarde kunnen verliezen.

Populous

Wie kent Populous?

Een nadeel aan Populous is dat er zoveel tijd is besteed aan het platform zelf, dat het team vergeten lijkt te zijn dat er ook aan iets van marketing gedaan moet worden. Veel mensen hebben nog nooit gehoord van Populous en dat komt doordat er nauwelijks moeite wordt gedaan om meer bekendheid te krijgen. Als dit zo blijft, verkleint het natuurlijk de kans dat Populous daadwerkelijk door veel mensen gebruikt gaat worden en dat het een goede investering is.

vraagtekens

Alleen bij Etherdelta

Een ander nadeel van Populous is dat het alleen beschikbaar is via Etherdelta. Dit is een decentraal platform om ether en cryptocoins gebaseerd op Ethereum te verhandelen. Populous maakt gebruikt van de Ethereum blockchain en past daar dus perfect tussen. Het nadeel aan Etherdelta is echter dat veel mensen het frustrerend vinden om mee te werken. Het is langzaam, moeilijk om te gebruiken voor beginners en het zou een lage liquiditeit hebben.

Door de komst van cryptocurrency is de financiële wereld behoorlijk opgeschud. Volgens sommigen moet er ingegrepen worden, omdat mensen zich vaak roekeloos gedragen met de cryptocoins en hierdoor in de problemen komen. De Nederlandse Autoriteit Financiële Markten wil onder andere hierom de handel in cryptovaluta verbieden.

Reageer op artikel:
Vijf redenen om (niet) in Populous (PPT) te investeren
Sluiten