Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 5 aug 2017

Porsche 911 Safari: offroad monster met stijl

Overdag een gerespecteerde chirurg en ‘s avonds een mechanisch meesterbrein. Dokter Erik BrandenBurg lijkt wel een personage uit een James Bond film. Zijn wapen van keuze? Niks minder dan een Porsche 911. Het motto van de Duitse dokter is: je moet nu leven en vol gas, morgen zou het leven voorbij kunnen zijn. Omdat dit wel in stijl moet gebeuren toverde Brandenburg een “alledaagse” Porsche 911 om tot het Porsche 911 Safari off road monster.

 

Van normale 911 SC naar Porsche 911 Safari off roader

In totaal heeft Brandenburg maar drie Porsche 911 Safari meesterwerken in elkaar gezet. Dit expemplaar is één van die drie en tegelijkertijd één van de zeldzaamste dingen op aarde. De auto begon als een Porsche 911 SC uit 1978 en is sindsdien uitgegroeid tot een machine, die het makkelijk opneemt tegen andere offroaders. Brandenburg bewees de offroad kunsten van de Safari in 2007 tijdens de Transsyberia Rally. Tijdens deze rally door Siberië scheurde de auto in totaal 6.600 km over bergen, bossen en zelfs een woestijn.

Poresche 911 Safari

Rally klaar met nieuwe schokdempers, modderbanden en bodemplaten

Om de 911 rally klaar te krijgen, waren er behoorlijk wat aanpassingen nodig. Een Porsche 911 staat er nu eenmaal niet bekend om zijn kunsten naast de gebaande wegen. Onder andere het veringssysteem moest aangepakt worden en kreeg een behoorlijke boost met Bilstein B6 Sport schokdempers.

Porsche 911 Safari

Zestien inch modderbanden, roestvrijstalen bodemplaten en een verborgen lier in de aangepaste voorbumper maakten het geheel af. De 3.2 zescilinder motor is goed voor 230 pk, wat behoorlijk indrukwekkend is voor een auto die legaal de straat op mag.

Aangezien er maar drie exemplaren van de Porsche 911 Safari van Brandenburg bestaan, is het onwaarschijnlijk dat je die zelf ooit zult bemachtigen. Als kleine troostprijs zijn er wel Porsche 911 Bluetooth speakers. Hiermee haal je een klein stukje van een echte Porsche 911 in huis.

Reageer op artikel:
Porsche 911 Safari: offroad monster met stijl
Sluiten