Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 7 februari 2018

Porsche zet maar liefst twee keer zo hard in op elektrische auto’s

Bijna alle automakers zijn wel druk in de weer met de voorbereidingen op de elektrische toekomst van de auto. Sommige automakers zijn voorzichtig begonnen met een paar hybride modellen, terwijl anderen er helemaal voor gaan. Porsche lijkt bij de laatste categorie te horen en had al behoorlijke plannen met betrekking tot elektrische auto’s. Volgens verschillende berichten gaat de automakers zich echter nog meer inzetten dan eerder was aangekondigd en wel twee keer zoveel.

Van 3,7 miljard naar 7,4 miljard dollar

Porsche was al bezig met verschillende projecten die te maken hebben met elektrisch rijden. Hiervoor zou er 3,7 miljard dollar zijn gereserveerd. Volgens de nieuwe berichten is het bedrag dat Porsche nu van plan is te investeren echter 7,4 miljard dollar geworden. Dat is een behoorlijke verhoging van de investering en als elektrisch rijden om de één of andere manier toch niks wordt, heeft Porsche waarschijnlijk een groot probleem.

Porsche elektrische auto's

Porsche Mission E

We weten dat de luxe automaker al een tijdje bezig is met de hoog geanticipeerde elektrische Mission E. De auto is er nog niet, maar er circuleren wel behoorlijk wat wilde berichten over het voertuig. De Mission E zou vanuit stilstand binnen  3,5 seconden een snelheid van 100 km per uur kunnen bereiken en zou, afhankelijk van de bron, goed zijn voor zo’n 590 tot 670pk. Uiteraard zou de wisselende informatie te maken kunnen hebben met verschillende modellen. De auto wordt gezien als een directe concurrent van de Tesla Model S en zou zelfs twee keer zo snel opladen met de speciale supercharger stations dan een Tesla. Voor de ontwikkeling de Mission E en afgeleide modellen heeft Porsche zo’n 620 miljoen dollar gereserveerd.

Porsche Mission E
Concept Porsche Mission E

Alle elektrische auto’s met eigen oplaadstation?

Uiteraard is er ook geld in het budget voor de geweldige supercharger stations, waarmee de Mission E binnen een absurd korte tijd weer zou kunnen opladen. Het is ook nog eens een behoorlijk bedrag. Porsche zou namelijk 868 miljoen dollar willen investeren in de ontwikkeling van de hele oplaad-infrastructuur. Het is zeker een slimme zet van Porsche en Tesla‘s Supercharger stations zijn één van de dingen die je bij een Tesla als voordeel kunt opnoemen. Het is wel de vraag hoe het uiteindelijk allemaal zal verlopen, wanneer steeds meer merken met elektrische auto’s komen. Het lijkt niet echt plausibel dat elk merk met eigen oplaadstations kan komen. Het zou een gekkenhuis worden voor zowel automakers als automobilisten. Tesla was echter wel bezig met een plan op oplaadstations te gaan delen.

Porsche e-mobility elektrische auto's

Na de Mission E en oplaadstations blijft er nog behoorlijk wat van het budget over. Hiervan is 1,2 miljard dollar bedoeld voor het elektrisch en hybride maken van de bestaande Porsche modellen. Daarnaast zou 868 miljoen dollar bedoeld zijn om de de fabrieken uit te breiden en klaar te maken voor de elektrische toekomst. En dat zal een mooie toekomst worden, vooral als je van Porsche houdt. De automaker heeft namelijk een briljante dienst, waarbij je als het ware een abonnement neemt bij Porsche en elke keer weer lekker in een ander model kunt racen.

Jalopnik

Reageer op artikel:
Porsche zet maar liefst twee keer zo hard in op elektrische auto’s
Sluiten