Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 10 dec 2017

Porsche CEO geeft toe dat klanten overstappen naar Tesla

Tesla wordt gezien als “the one to beat” als het aankomt op elektrische auto’s. Hoewel mensen al behoorlijk lang bezig zijn met EV’s, heeft de Model S een grote rol gespeeld in het populariseren van elektrische voertuigen en andere automakers zoals BMW en Ford gestimuleerd om zich ook in de elektrische auto arena te begeven. Vaak laten andere automakers zich negatief uit over Tesla om verschillende redenen, maar Porsche CEO Klaus Zellmer heeft wel een positief woord over voor zijn mede automaker.

Mogelijke Porsche klanten naar Tesla

Onlangs liet Zellmer zelfs weten dat potentiële Porsche klanten mogelijk toch voor een Tesla gekozen zouden hebben, omdat deze ze wat betreft de connectiviteit en digitale zaken meer te bieden zou hebben. Uiteraard speelde de aanwezigheid van een elektrische motor ook een rol. Deze uitspraak is heel schappelijk en iets van een verademing, vergeleken met de negatieve sfeer die vaak onder concurrenten heerst. Het zou natuurlijk ook kunnen dat Zellmer stiekem denkt binnenkort met een betere elektrische Porsche te komen en dus niet bang is voor de concurrentie van Tesla. Maar hiermee zijn we weer negatief bezig.

Tesla Model S roadtrip alpen
Tesla Model S

Porsche Mission E

Porsche zal inderdaad binnenkort komen met een concurrent voor de Model S. In 2019 zouden we de Porsche Mission E kunnen verwachten, welke een paar maanden geleden voor het eerst in het wild werd gespot in de buurt van Stuttgart. De auto zou goed zijn voor zo’n 590pk en vanuit stilstand naar 100 km per uur gaan binnen 3,5 seconden. Ook zou hij binnen een kwartier weer voor 80 procent zijn opgeladen en een rijbereik hebben van 500 tot 530 km.

Porsche Mission E
Porsche Mission E

We zullen zien hoe de Misschien E het gaat doen vergeleken met de Model S. In de tussentijd is Tesla alweer druk bezig met zijn Roadster model. Deze werd onlangs gepresenteerd samen met de Tesla Semi vrachtwagen en de Tesla Pickup truck.

BGR

Reageer op artikel:
Porsche CEO geeft toe dat klanten overstappen naar Tesla
Sluiten