Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 20 sep 2017

Maak kennis met de Porsche Mission E: betaalbaar en volledig elektrisch

In 2015 introduceerde Porsche de Porsche Mission E, welke het zou moeten opnemen tegen de koning van elektrische auto’s Tesla. De auto zou met wat behoorlijk machtige specs komen, maar er was tot nu toe nog onzekerheid over wanneer hij daadwerkelijk zijn debuut zou maken. En natuurlijk over hoeveel hij zou kosten. Via een interview van Porsche CEO Oliver Blume met Car Magazine tasten we niet langer in het duister.

Eind 2019 eindelijk bij de Porsche dealer

De vraag bleef “wanneer komt die geweldige porsche nou eindelijk?”. Blume geeft in het interview aan dat Porsche verwacht de elektrische beauty eind 2019 te koop aan te bieden. En hoewel het fijn is dat we nu weten wanneer de auto komt, is het helaas nog behoorlijk ver weg. Maar dan is er in ieder geval iets om naar uit te kijken.

Porsche Mission E

Porsche Mission E duurder dan goedkoopste Tesla Model S

Wat de prijs betreft, zal deze passen tussen de andere Porsches. Blume vertelt dat we moeten denken aan zo’n 71.000 euro. Hiermee is hij wel een stukje duurder dan de goedkoopste Tesla Model S. De prijs ligt echter niet hoger dan een Model S met wat upgrades, hoewel de 71.000 euro waarschijnlijk de prijs van het basismodel van de Mission E is.

Porsche Mission E

Porsche schept op over specs

En dan de specificaties. Als we Porsche moeten geloven wordt het echt een beest van een auto. Hij zou van 0 naar 100 km per uur schieten in maar 3,5 seconden en zelfs voorbij de 200 km per uur binnen 12 seconden. Dit is dus de perfecte auto voor een bankoverval, alhoewel dat natuurlijk niet mag en je waarschijnlijk al genoeg geld hebt als je in de Mission E rondrijdt. De topsnelheid zou zo’n 250 km per uur bedragen en de actieradius maar liefst 500 km.

Porsche Mission E

Vierwielaandrijving met Porsche 911 besturing

De auto krijgt een dual motorsysteem, dat je gelukkig vierwielaandrijving aanbiedt. Je kunt dus ook over smalle bergpaadjes scheuren. Daarnaast zou de batterij binnen een kwartiertje al voor 80 procent zijn opgeladen. Voor het stuur is afgekeken bij de Porsche 911, om optimaal de vierwielaandrijving te benutten.

Porsche Mission E

Over de Porsche 911 gesproken. Als je ervan houdt om van de gebaande wegen te gaan, maar dit wel in stijl wilt doen, is de Porsche 911 Safari je beste vriend.

Car Magazine

Reageer op artikel:
Maak kennis met de Porsche Mission E: betaalbaar en volledig elektrisch
Sluiten