Tesla-concurrent Porsche Mission E eindelijk in het wild gespot

We wachten nu al een tijdje op de Porsche Mission E, welke eindelijk een waardige tegenstander zou zijn voor de auto’s van Tesla. In 2015 werd het concept voor het eerst geïntroduceerd en sindsdien wacht de wereld vol ongeduld op het eerste productiemodel. Eind vorige maand liet Porsche CEO Oliver Blume weten dat we de Mission E eind 2019 kunnen verwachten en nu zijn eindelijk de eerste beelden van het elektrische beest in het wild opgedoken.

Porsche Mission E met valse uitlaten

Autocar en Autoblog kwamen met de verlossende beelden en geven aan dat de betreffende Mission E erg dicht bij het productiemodel zit. De auto zou zijn gespot bij het research en ontwikkelingscentrum van Porsche in de buurt van Stuttgart. Op de foto’s is een zwarte versie te zien, welke duidelijk herkenbaar is als een Porsche. Zoals vaak het geval is, ziet de auto er wel niet zo gestroomlijnd en panter-achtig uit als de concept beelden, maar het blijft nog steeds een prachtige auto om te zien. De Mission E zou uitgerust zijn met valse uitlaten, om nieuwsgierige ogen op het verkeerde been te zetten.

Porsche Mission E in het wild
Foto: Autocar
Porsche Mission E
Concept Porsche Mission E

Binnen een kwartier bijna helemaal opgeladen

Wat we tot nu toe weten over de Porsche Mission E is dat hij zal komen met twee motoren, welke samen zullen zorgen voor een behoorlijke 590pk aan kracht. Verder zou je vanuit stilstand een snelheid van 100 km per uur bereiken in slechts 3,5 seconden en binnen een kwartier alweer voor 80 procent zijn opgeladen. Met een volle batterij zou je met de Mission E zo’n 500 tot 530 km kunnen racen over de weg. Wat de prijs betreft worden er verschillende bedragen genoemd. Hij zal waarschijnlijk om en nabij de 71.000 euro liggen.

Porsche Mission E
Foto: Autocar

OTA updates en autonome features

Net zoals Tesla auto’s zal de Porsche om de zoveel tijd OTA updates krijgen en hij zou quasi autonoom worden. Je zult echter toch voor het merendeel zelf moeten rijden. Blume liet aan Autocar weten dat je in de file wel een krantje zal kunnen lezen, terwijl de auto zelf de controle overneemt. Porsche klanten zouden er echter van houden om hun auto ook daadwerkelijk te besturen en dat zou in de toekomst niet gaan veranderen.

Porsche Missoin E
Foto: Autocar

Porsche valt onder de Volkswagen groep en draagt met de Mission E zijn steentje bij aan het algemene elektrificering-plan van de groep. Onlangs werd het Roadmap E project gelanceerd, waarbij tegen 2030 zo’n 300 elektrische modellen van Volkswagen groep automakers klaar moeten zijn om de elektrische toekomst in te luiden.