Twee nieuwe Porsche Panamera uitvoeringen: een station én een hybride

Toen Porsche de vierdeurs Porsche Panamera introduceerde waren wij meteen verkocht. Het strakke, herkenbare ontwerp van het automerk blijft behouden, maar toch heeft deze wagen identiteit en flair. En nu zijn er twee nieuwe edities van. We like!

Nummero 1: de 2018 Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

De eerste versie is een plug-in hybride. Ja, ook Porsche meldt zich nadrukkelijk op de elektrische automarkt. En hoe: de E-Hybrid kent 680pk. Dit door middel van een 4.0-liter V8-motor en een 136pk elektrische motor.

Wat nice is aan deze elektrische motor, is dat de wagen vijftig kilometer puur op elektriciteit kan afleggen. En natuurlijk kun je hierdoor ontzettend hard rijden. Je bent binnen 3,2 seconden van nul naar honderd. De topsnelheid? Die ligt op 308 kilometer per uur. VROEM!

Natuurlijk kent de auto verder het Porsche design en de nieuwste snufjes. Een 12,3-inch touchscreen? Check! Een dynamisch onderstel? Van de partij! Kortom: aan alles is gedacht. Helaas kost deze wagen wel wat. Je betaalt er minimaal 198.600 euro voor en hebt ‘m dan aan het einde van dit jaar in je bezit.

Porsche Panamera

Nummero 2: de Porsche Panamera Sport Turismo

En dan de tweede versie. Dat is, geloof het of niet, een station-uitvoering van de Panamera. De één vindt het verschrikkelijk, de ander heerlijk. Wij zijn fan. Hoe meer Porsche-uitvoeringen, hoe beter.

Nu kun je dus eindelijk met je familie van een Porsche genieten. Je hebt een ruime bagageruimte van 520 liter inhoud en zitruimte voor vijf (twee achterstoelen met een middelste ‘noodstoeltje’).

Uiteraard is ook de Panamera Sport Turismo voorzien van wat je van een Panamera verwacht. Een dynamisch onderstel en die sexy automatische spoiler zijn van de partij. En natuurlijk kun je lekker banen. Een V6 met 330 pk, V6 met 440 pk, hybride V6 met 462 pk en V6 diesel met 422 pk zijn te verkrijgen.

Porsche Panamera

Prijzen beginnen bij deze wagen vanaf 120.100 euro. Je kunt de wagen vanaf oktober 2017 verwachten. Al met al twee prachtige edities van de Panamera toch? Wat komt er de afgelopen tijd een hoop moois voorbij zeg. Wat dacht je van de I-PACE waarmee Jaguar Tesla wil verslaan? Trouwens, dat wil Porsche met de Mission E. Laat die ook maar gauw komen!